Human is een groeiende publieke omroep die belangrijke sociaal-maatschappelijke thema’s aan de kaak stelt. Help jij om de programma’s van Human zichtbaar te maken?

 

Voor de afdeling marketing en communicatie zoeken we per januari 2021 een:

Medewerker PR en acquisitie 0,8 fte (28,8 uur per week)

In deze functie draag je zorg voor het zichtbaar maken van Human-programma’s in de Nederlandse online en offline media. Dit doe je voornamelijk door het schrijven, redigeren en distribueren van persberichten en marketingcommunicatie-uitingen en het enthousiasmeren van media.

 

Plek in de organisatie

De medewerker PR en acquisitie maakt deel uit van de afdeling marketing en communicatie, die binnen Human verantwoordelijk is voor alle marketing en communicatie-activiteiten van zowel de omroep als de programma’s, op tv, radio, online en in het land. Hierbij werken we actief samen met vele maatschappelijke en creatieve organisaties. Binnen de afdeling werk je samen met de programma-marketeer, (eind)redactie en online redactie. Je rapporteert direct aan het hoofd marketing en communicatie.

 

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt en implementeert PR/acquisitie-strategieën en werkt deze uit in een PR-plan en -planning. Vervolgens voer je de plannen zelfstandig en pro-actief uit. Je zet programma-informatie om naar een aantrekkelijk pakket en distribueert deze naar een relevant on- en offline pers- en medianetwerk, dat je weet te vergroten en waarmee je een intensieve band onderhoudt. Met jouw aanstekelijke enthousiasme ben je in staat om media-aandacht te genereren. Naast het perswerk houd je je bezig met het schrijven/redigeren van visiestukken, nieuwsberichten en websiteteksten. Je bewaakt de juiste toon en kwaliteit van teksten binnen Human.

 

Wie ben jij?

Je hebt een enthousiaste, daadkrachtige en oplossingsgerichte persoonlijkheid. Je hebt affiniteit met de mediasector en je houdt je bezig met maatschappelijke, culturele en journalistieke vraagstukken. Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden en mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal. Voor werken met MS Office, social media en PR-systemen draai jij je hand niet om. Je hebt drie tot vijf jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie, liefst bij een PR-bureau. Een afgeronde HBO/WO-opleiding op het gebied van PR/communicatie is een pré.

 

Wat bieden we?

Een uitdagende baan in een creatieve, kleinschalige en gezellige omgeving, waarbij journalisten, redacteuren, producers en marketeers bij elkaar zitten. De aanstelling geldt in eerste instantie voor een periode van een jaar. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en werkervaring en zal liggen tussen de €2.260,45 en €3.324,-,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% december-uitkering.

 

Sollicitatie en informatie

Heb je interesse? Stuur je motivatie en recente CV vóór 2 november 2020 naar vacature@human.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marije Jansen, hoofd marketing en communicatie, marije.jansen@human.nl.

 

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief