Senioren op weg helpen in de digitale wereld. Iets mooiers bestaat er toch niet? Samen met een ambitieus team van 4 helpdeskmedewerkers zorg je dat 600 vrijwilligers gemiddeld zo’n 70.000 hulpvragen per jaar afhandelen. Online, telefonisch óf zelfs bij iemand thuis. Voor Android-, Apple- en Windows-systemen. Terwijl jij de digitale vaardigheden van vrijwilligers ontwikkelt, ontwikkelen zij die bij senioren. SeniorWeb biedt jou opleidingen en trainingen om je eigen kennis up-to-date te houden.

Jouw baan als medewerker PCHulp-diensten

Iedere dag start je met een kop koffie samen met je collega’s. Thee of water is ook oké. De inbox heeft flink wat openstaande mails. Je duikt er direct in. Een 65-plusser krijgt een vreemde foutmelding. Samen met je collega zoek je uit wat er aan de hand is. Een oplossing is zo gevonden! Om 9:00 uur start de telefoondienst én je opent de groepschat in Skype waar de SeniorWeb-vrijwilligers ook vragen aan je stellen. Je lost problemen op met e-readers die geen boeken meer downloaden, printers die niet meer printen, systemen die niet doen wat ze moeten doen. We zetten je taken op een rijtje:

 • handleidingen schrijven, aanpassen en online zetten.
 • technisch ondersteunen van de vrijwilligers van de PCHulp-diensten per mail en telefoon.
 • vragen van SeniorWeb-leden beantwoorden per mail en telefoon.
 • inspringen bij de PCHulp-diensten, wanneer nodig (bijvoorbeeld bij drukte).
 • afhandelen van klachten van SeniorWeb-leden.
 • ondersteunen en bij afwezigheid vervangen van de teamleider PCHulp.

SeniorWeb: even voorstellen

SeniorWeb is een ‘not-for-profit’-organisatie en telt 150.000 leden. Senioren die we het gemak en plezier van de digitale wereld laten ervaren. ‘Digitaal fit’ noemen we dat! Dat doen we met het tijdschrift ‘Enter’, een wekelijkse nieuwsbrief én alle content op Seniorweb.nl. Ook geven we computerlessen op 450 locaties en online. Met de computerhulpdienst PCHulp helpen we leden met computervragen en -problemen: telefonisch, online, en aan huis. In het hele land zijn hiervoor ruim 600 vrijwilligers actief. Zij helpen leden belangeloos met een passende oplossing of advies. Dit alles wordt gecoördineerd door de teamleider PCHulp. Het kantoor in Utrecht ligt op loopafstand van het station Utrecht Overvecht. Hier werken in totaal 39 collega’s. Je komt terecht in een gezellig team met 4 collega’s. In de ‘Ommetje’-app houden we elkaars pauzewandelingen goed in de gaten. Wie ligt er voor? En aan het einde van de dag vieren we dat we weer zoveel mensen hebben geholpen! Tijdens jaarlijkse teamdagen en spelletjesavonden krijg je ook het echte ‘SeniorWeb-gevoel’.

“Ik werk met veel plezier samen met de vrijwilligers. Door inzet van mijn kennis, helpen zij onze leden met een positieve ervaring in de digitale wereld, die continu verandert. Waar ik natuurlijk weer veel van leer.” – Ravi Rambaran, medewerker PCHulp-diensten.

Salaris en de rest

We bieden je een contract voor een jaar met uitzicht op een vast contract. Je werkt 32 tot 36 uur per week als medewerker PCHulp-diensten bij SeniorWeb. Dat doe je natuurlijk niet voor niks. Reken op arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk en een:

 • bruto maandsalaris tussen € 2.565,00 tot € 3.581,00 (schaal 7) voor 36 uur per week, passend bij je ervaring en talent.
 • loopbaanbudget van per jaar voor opleidingen en trainingen, afhankelijk van je inschaling.
 • individueel keuzebudget, dat je bijvoorbeeld als 13e maand kunt laten uitbetalen.
 • hybride beleid wat betreft thuiswerken.

Dit neem jij mee als medewerker PCHulp-diensten

Met je blik op kwaliteit en klantbeleving, zie je wat senioren en vrijwilligers nodig hebben van SeniorWeb en van jou. Je bent van nature een geduldig persoon die ontzettend goed luistert. Communicatie is alles als je praat met een senior die iets niet begrijpt. Het spreekt voor zich dat je het leuk moet vinden om met deze doelgroep te werken. We zetten je laptop vast klaar, als je:

 • hbo-werk- en/of -denkniveau hebt.
 • enige ervaring of interesse hebt in IT, bijvoorbeeld als beheermedewerker, helpdeskmedewerker of IT medewerker.
 • interesse hebt in het aansturen van vrijwilligers.
 • uitgebreide kennis van Windows-, Apple- en Android-systemen hebt.

Dit is mijn vacature! En nu?

We staan te popelen om je beter te leren kennen! SeniorWeb hecht waarde aan inclusiviteit en de verschillen in leeftijd, achtergrond, gender, geboorteplaats, levensovertuiging en arbeidsbeperking van onze (nieuwe) collega’s. Wees vooral jezelf. We zijn benieuwd naar je verhaal, je ideeën en mening.

Zin om als medewerker PCHulp-diensten senioren wegwijs te maken op de digitale snelweg? Reageer direct én zeker voor 31 mei op deze vacature door je motivatie en cv te sturen naar Ingrid Kock, manager PCHulp en Leslocaties via ikock@seniorweb.nl.
Liever eerst nog iets vragen? Tessa Snippers, teamleider PCHulp beantwoordt ze graag via 030 – 276 99 51 of tsnippers@seniorweb.nl.

logovierkant

SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk. Inmiddels hebben we 150.000 leden die ons lidmaatschap al jaren beoordelen met …

Christiaan Krammlaan 8
3571AX Utrecht
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief