Heb jij een groot rechtvaardigheidsgevoel? Zoek jij problemen tot de bodem uit, heb jij affiniteit met het onderwijsrecht, huurrecht en bestuursrecht en wil je de rechtspositie van studenten in Nederland versterken? Solliciteer dan bij de Juridische Dienst van de Landelijke Studentenvakbond!

De Landelijke Studentenvakbond is een federatie van lidbonden, verspreid over de Nederlandse studentensteden. De LSVb biedt allerlei nuttige diensten voor studenten en behartigt de belangen van studenten in het onderwijsveld en de politiek – zo vertegenwoordigen wij de belangen van meer dan 750.000 studenten in het hoger onderwijs!

Wat ga je doen?
De LSVb biedt verschillende diensten aan studenten, zoals de Studentenlijn. Studenten bellen of mailen naar de Studentenlijn als ze een probleem, klacht of vraag hebben. Deze vragen worden doorgeschakeld naar de vrijwilligers van verschillende plaatselijke studentenvakbonden, die bij de LSVb zijn aangesloten. Daarnaast komen er ook misstanden op landelijk niveau binnen bij de Studentenlijn. Die worden door de LSVb zelf opgepakt. Als medewerker van de Juridische Dienst ga je aan de slag met de coördinatie van deze juridische dienstverlening en beantwoord je zelf ook vragen van studenten.

Naast de Studentenlijn ben je als Juridisch Medewerker de vraagbaak binnen de organisatie, voor allerlei juridische kwesties. Je ondersteunt het bestuur en de medewerkers van de LSVb in zaken als ALV-kwesties, privacy en denkt kritisch mee over de onderwijswetgeving en de naleving ervan. Je biedt ondersteuning bij ingewikkelde juridische zaken van studenten en overlegt met bestuurders van opleidingen en het LSVb-bestuur om tot een oplossing te komen.

Wat verwachten we van jou?

  • Als medewerker Juridische Dienst heb je een juridische achtergrond. Een basiskennis van hoger onderwijs-, huur- en/of bestuursrecht is een voordeel, maar geen vereiste.
  • Je kunt goed overzicht houden en kunt functioneren als een spin in het web van de verschillende vrijwilligers die bij de Studentenlijn zijn aangesloten.
  • Je werkt nauwkeurig en zelfstandig: je pakt graag projecten op en kunt helder communiceren met collega’s en partners van buiten de LSVb.
  • Je bent schrijfvaardig, mondeling vaardig en je hebt oog voor detail.
  • Verder heb je affiniteit met studenten en de visie van de LSVb.

Wat krijg je ervoor terug?
Een bijbaan van ca. 8 uur per week. Het inwerken begint in de week van 26 april. Normaal gesproken vinden de werkzaamheden plaats op ons kantoor in hartje Utrecht waar we elke dag met elkaar lunchen en regelmatig buiten werktijd gezellige dingen doen. Gezien de huidige omstandigheden werken we nu vooral vanuit huis, waar we inmiddels wel goed aan zijn aangepast.

Je ontvangt een vergoeding van €12,00 bruto per uur. Dit is inclusief vakantiedagen- en toeslag. Verder heb je recht op een OV reiskostenvergoeding op basis van 40% korting.

Solliciteren of meer informatie?
Vragen over de vacature? Mail naar lsvb@lsvb.nl of bel naar (030) 231 64 64.

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 13 april (12.00u) aanstaande jouw motivatiebrief en CV naar Freya Chiappino via freya@lsvb.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 19 april.

LSVb-Rood

Landelijke Studentenvakbond

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief