In de regio Amsterdam werken zo’n 30 vmbo-scholen, 3 mbo’s de gemeente en veel bedrijven aan de realisatie van de TechCampus Amsterdam. Samen creëren we een innovatieve leeromgeving waar leerlingen vanaf de basisschool en in het voortgezet onderwijs op diverse plekken in hun stad kennis maken met actuele techniek en technologie en bijbehorende beroepsperspectieven. Ook openen we in 2023 in Amsterdam Noord een hypermoderne TechSchool.

Want we hebben als samenleving een grote behoefte aan technische vakmensen en voor de jongeren liggen er heel veel kansen op een mooie loopbaan en een goed inkomen. Bij bedrijven, ziekenhuizen, woningbouwcorporaties of als zelfstandig ondernemer. Veel ‘stadse’ jongeren, meisjes en jongens, hebben verborgen talenten voor techniek die hier tot bloei komen.

Aan de basis van Techcampus Amsterdam staat een klein team van dynamisch en gedreven professionals die de afgelopen 2 jaar het fundament voor de TechCampus en de TechSchool hebben gelegd. Er wordt nog volop ontwikkeld maar een aantal programma’s heeft de pilotfase al doorlopen, zoals ‘Kennismaking met de Energietransitie’ en een praktisch oriëntatieprogramma op ‘Duurzaam Amsterdam’ voor basisscholen, of bijvoorbeeld de keuzevakken ‘Cybersecurity’ en de ‘Buitenkeuken’. We staan aan de vooravond van grootschalige implementatie en hebben jou nodig om de programma’s en kansen in de techniek in Amsterdam mee op de kaart te zetten!

Wij zoeken met directe ingang een bevlogen en allround
Medewerker Communicatie & PR
(voor 20 uur per week)

Wat houdt de functie in?
Als medewerker communicatie & PR ben je onderdeel van het kernteam dat bestaat uit de programmamanager, 4 senior projectleiders en de managementassistent. Dit team is verantwoordelijk voor de communicatiestrategie. Jij denkt mee, maar zorgt vooral voor de vertaling in content en middelen. Je bent allround, zelfstartend en zelfstandig. We verwachten, dat je makkelijk schrijft en praat, dat je gevoel hebt voor een mooie lay-out van presentaties en documenten en dat je ook op social media een vlotte stijl weet te combineren met een professionele uitstraling. Maar je hoeft niet alles alleen te doen. Goede en effectieve communicatie is teamwork. Ook zetten we onderdelen bij een of meerdere bureau’s weg, zoals de branding van de TechSchool en een stadsbrede campagne ter ondersteuning van actuele beeldvorming van technische beroepen. In die samenwerking met externe partners ben jij de ‘dagelijkse’ aanspreekpartner nadat strategie en aanpak zijn bepaald.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt het programmateam in hun communicatie naar alle stakeholders, door:

 • content creatie: nieuwsbrieven en website en social media (linkedin posts, facebook, instagram)
 • beheer van website, huisstijl, foto- en videoarchief
  vormgeving en lay-out presentaties
 • producten te laten ontwikkelen: flyers, banners, filmpjes,
 • het (mee) organiseren van events

Wat vragen wij?

 • Een opleiding communicatie op minimaal mbo-4 niveau
 • praktische en theoretische vakkennis op gebied van communicatie, (social) media en drukwerk;
 • een vlotte, heldere pen en het vermogen verschillende doelgroepen daarmee aan te spreken
 • goed gevoel voor lay-out en praktische kennis van vormgevingstechnieken;
 • hands-on mentaliteit, proactief en flexibiliteit

Wij bieden:
Een veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid in een informele werkomgeving.  Je kunt direct bij ons beginnen op onze locatie Marcanti College aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. We zijn een gecommitteerd, hardwerkend team dat op verschillende plekken/scholen in de stad gehuisvest is. Dinsdag en woensdag zijn min of meer onze kantoordagen op Marcanti. Je krijgt een baan in het onderwijs met veel ontwikkelmogelijkheden. Je levert een betekenisvolle bijdrage aan een maatschappelijk en urgent vraagstuk: het enthousiasmeren en opleiden van jonge vakmensen die de transities naar een duurzame samenleving praktisch kunnen vormgeven. Wij bieden je een salaris passend bij opleiding en ervaring en goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VO. We starten met een projectaanstelling van 2 keer een jaar. Een vaste aanstelling bij de Techschool behoort daarna tot de mogelijkheden.

Graag je sollicitatie sturen aan Lena Euwens (programmamanager):  lena.euwens@sto-amsterdam.nl
Voor meer informatie kun je ook via de mail contact opnemen.
We ontvangen je sollicitatie graag voor 20 januari 2022

logo TC

Esprit Scholen

Jan van Galenstraat 31
1051 KM Amsterdam
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief