In het Berberdorp Imoulasse hebben de meeste vrouwen nooit de kans gehad om naar school te gaan. Er is inmiddels wel een educatief centrum waar vrouwen (en meisjes) kunnen leren lezen en schrijven en waar workshops en trainingen gegeven (kunnen) worden. Het doel is om de vrouwen de kans te bieden om (economisch) onafhankelijker te kunnen worden van de mannen. Als vrijwilliger ga je helpen bij het onderhoud van gebouwen hiervoor.

Daarnaast zijn veel wegen en paden in het dorp in slechte conditie. De groep vrijwilligers gaat ook helpen om deze te verbeteren.

Als vrijwilligersgroep leef en werk je samen met de plaatselijke bevolking. Naast de bouw- en kluswerkzaamheden, wordt het ook erg gewaardeerd als je  activiteiten wilt te organiseren met en voor de kinderen van het dorp.

 

vrijwilliger Marokko Noord-Afrika

 

Werk
Het werk is divers. Je kunt denken aan muren ‘witten’ en mooie muurschilderingen maken, stenen sjouwen, gaten dichten in muren, maar ook in wegen, knutselwerkjes maken met de kinderen (neem zelf wat knutselmateriaal mee!), etc.

Accommodatie
Er wordt verblijfsruimte geregeld in het dorp waar je gaat werken. Neem wel zelf een slaapzak mee!

De Marokkaanse organisatie geeft aan dat er altijd voldoende slaapmatjes zijn. Deze zijn naar Westerse maatstaven wel (heel) erg dun. Wil je iets comfortabeler slapen? Neem dan ook je eigen slaapmatje mee.

De maaltijden worden verzorgd.

Meer info? Klik dan hier.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land beter leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met meer dan 70 kleinschalige projecten in het binnen- en buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Goed om te weten: we bestaan al meer dan 60 jaar, én we zijn een CBF erkend Goed Doel.

Meer informatie over IBO-Nederland
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze vrijwilligersprojecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
email: info@ibo-nederland.org
tel. 024 3226074

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief