Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal

 

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal.

 

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een:

Marketing Communicatie Specialist

32 uur per week

Dit ga je doen

 • Strategisch marketing communicatie advies geven op inzet media, social media en pers voor cluster Pleit en Programma’s (in eerste instantie)
 • Coördinatie en afstemming met de copywriters, social media specialisten, alsmede het opstellen van inhoudelijke briefings t.b.v. voorlichtende en fondsenwervende campagnes
 • De zichtbaarheid en gewenste uitstraling van UNICEF richting verschillende doelgroepen naar een hoger plan tillen.
 • De merkwaarden en het onderscheidend vermogen effectief door vertalen en tot leven laten komen in de verschillende soorten samenwerkingen, zowel intern als extern.
 • Je hebt een visie op interne communicatie. In overleg met MT-leden, vertaal je deze visie door in concrete acties voor de totale organisatie. Hierbij zorg je ervoor dat medewerkers goed op de hoogte zijn van wat er speelt in de organisatie en dat ze op de hoogte zijn van elkaars werk zodat medewerkers goede ambassadeurs kunnen zijn van het werk van UNICEF.
 • In- en extern schakelen en sparren met een diversiteit aan bestaande en potentiële samenwerkingspartners. Daarbij inspelend op kansen die zich voordoen om de bekendheid en de verbinding met het merk en werk van UNICEF te vergroten bij relevante stakeholders en doelgroepen.

Je rapporteert aan Hoofd Communicatie. Het Cluster Communicatie is verantwoordelijk voor de volgende aandachtsgebieden: merk, woordvoering, strategisch communicatie-advies, randvoorwaarden t.a.v. online en offline kanalen, (thematische) content, marketing intelligence (professionele data analisten) en klantenservice (evenals webcare). Als Marketing & Communicatiespecialist ben je de drijvende kracht achter alle communicatie van UNICEF richting diverse doelgroepen. Met jouw ervaring, drive en mentaliteit om dingen voor elkaar te krijgen versterk je de bekendheid en de verbinding met het merk en werk van UNICEF bij relevante stakeholders en doelgroepen. Jouw focus komt in ieder geval te liggen op de doelgroep overheid, internationale programma’s en interne communicatie. Dit kan veranderen in de loop van tijd, afhankelijk van organisatie brede ontwikkelingen en je eigen interesses.

Dit vragen we

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op het gebied van marketing of communicatie.
 • Ten minste 7 jaar relevante werkervaring als pragmatische communicatiestrateeg die gewend is vanuit doelgroepen en daaraan gekoppelde (communicatie-)strategieën te denken en handelen en gezien wordt als een serieuze sparringpartner op alle niveaus.
 • Je bent in staat om proactief collega’s en samenwerkingspartners te inspireren en verbinden op communicatiestrategieën en werkwijzen die onderscheidend, vernieuwend en geloofwaardig zijn.
 • Je bent strategisch in jouw denken en vooral pragmatisch en een ‘getting things done’ type in jouw handelen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met politieke stakeholders, lobby activiteiten, interne communicatie en verandercommunicatie.
 • Je kunt veel ballen in de lucht houden en weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.
 • Je bent in alle opzichten een verbindende teamspeler met een flexibele instelling.
 • Je vindt gemakkelijk jouw weg binnen een internationale organisatie waar je te maken krijgt met een diversiteit aan belangen.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en je kunt je zowel mondeling als schriftelijk perfect uitdrukken in het Nederlands en Engels

Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.
Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector. Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op verlenging.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pauline Wielens, Hoofd Communicatie, pwielens@unicef.nl

Reageren
Solliciteren is mogelijk tot 31 augustus 2021 via de sollicitatiebutton op de website werken bij UNICEF Nederland

De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden.
Het uitwerken van een casus maakt deel uit van de procedure.

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 www.unicef.nl

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief