Algemene Informatie

Deadline: 12 december 2021 (midnight, CET)
Unit: Public Fundraising
Department: Engagement
Locatie: Den Haag, Nederland
Salarisschaal:                  708
Aantal uur: 36 per week

 

MARKETEER

Wil jij jouw direct marketing kennis inzetten voor werk dat er écht toe doet? Zoek je die baan waarbij je elke dag de wereld een stukje eerlijker en beter maakt? En wil jij deel uitmaken een wereldwijde beweging van dappere mensen die opkomen voor gelijkheid? Dit is je kans!

Oxfam Novib zoekt een gepassioneerde en ambitieuze markteer om het team Public Fundraising, en de afdeling Engagement, te versterken. Het team bestaat uit 14 gedreven collega’s en is verantwoordelijk voor meer dan 23 miljoen euro aan inkomsten. In het team heb je een essentiële rol in het behouden, binden en betrekken van onze 200.000+ donateurs.

Daarbij ligt je focus in het bijzonder op de doelgroep 50+. Je bent (of wordt) namelijk marketingspecialist op gebied van nalatenschappen; dit betekent dat jij precies weet hoe je de doelgroep over dit onderwerp kunt benaderen en informeren. Dit doe je onder andere door het opzetten van innovatieve campagnes en door het uitwerken van nieuwe ideeën. Jij hebt je doel bereikt als onze relatiemanagers overrompeld worden met verzoeken voor een persoonlijk gesprek.

Daarnaast werk je mee aan projecten en campagnes die bijdragen aan de bredere retentie- en upgradestrategie voor onze (financiële)supporters. Hiermee blijft de functie afwisselend, en kun je je kennis en ervaring toepassen op andere doelgroepen en proposities.

Wie zijn wij

Oxfam Novib heeft 65 jaar ervaring in internationale samenwerking en wereldwijde campagnes. Wereldwijd brengen we miljoenen mensen samen met een gezamenlijk doel: een rechtvaardige wereld zonder armoede. We zijn solidair met mensen die in hun bestaan bedreigd worden en met moedige activisten die verandering eisen. We dagen bedrijven en overheden uit om ongelijkheid en onrecht aan te pakken. En met onze 300.000 supporters in Nederland laten we onze stem horen in het maatschappelijke en politieke debat.

 

Dit neem je mee

 • Je hebt 3 jaar ervaring met fondsenwerving / direct marketing (telemarketing, emailmarketing, direct mail)
 • Je hebt ervaring in het ontwikkelen van digitale-klantomgevingen en programma’s waarbij denken vanuit de klant voor jou vanzelfsprekend is
 • Je bent resultaatgericht en hebt de voorkeur voor ‘niet te lang nadenken, vooral doen!’
 • Je hebt een oog voor details en kan jezelf vastbijten in een onderwerp, doelgroep of propositie om je daarin als deskundige en vraagbaak te ontwikkelen
 • Je vindt denken vanuit diversiteit en inclusiviteit belangrijk en hebt ervaring met het bereiken van uiteenlopende doelgroepen
 • Je hebt ervaring in het werken met CRM-systemen, data en data-inzichten. Je bent iemand die graag analyseert en vanuit data-inzichten optimaliseert en nieuwe kansen ziet
 • Je bent een verbinder en kan samenwerking met diverse gesprekspartners in goede banen leiden
 • Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat met een bi-culturele achtergrond
 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels

 

En dit krijg je van ons
Voor een eerste aanstelling biedt Oxfam Novib een contract van maximaal één jaar (inclusief een maand proeftijd) met mogelijkheid tot verlenging. Oxfam zet zich in om een eerlijk vergoedingspakket te bieden, eerlijk en alomvattend loon- en secundaire arbeidsvoorwaardenpakket dat gerechtvaardigd is voor onze donateurs. Deze functie is ingedeeld in schaal 8. Het bruto salarisbereik ligt tussen tussen €2626,- en €4039,-, op basis van 36 uur per week. De functie is gevestigd in Den Haag. Kandidaten moeten de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie hebben of een geldige werkvergunning voor de Europese Unie hebben.

 

Meld je aan!

Wij maken ons hard voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. Deel jij onze visie en hou jij van resultaten boeken, dan is deze functie je op het lijf geschreven. Stuur je C.V. en motivatiebrief in via onze recruitment portal voor 12 december 2021.

Heb je nog vragen over de vacature, neem dan contact op met Layla Salamoun, Manager Public Fundraising, via layla.salamoun@oxfamnovib.nl of 06-57123316.

Solliciteer hier

 

Extra Informatie

 • Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst, bij gelijke geschiktheid, wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.
 • Wij streven naar diversiteit en gendergelijkheid binnen onze organisatie. Daarom komen mensen van alle geslachtsidentiteiten, geslachten, seksuele geaardheden, rassen, kleuren, religies, culturen, capaciteiten, enz. in aanmerking voor deze functie.
 • Oxfam streeft ernaar talent aan te trekken dat niet alleen past bij de baan, maar ook bij Oxfam’s normen, waarden en principes,die de toewijding van Oxfam delen en demonstreren om elk soort wangedrag te voorkomen en uit te bannen, inclusief seksuele intimidatie, uitbuiting en misbruik, macht of gebrek aan integriteit en financieel wangedrag. We zetten ons in om het welzijn van kinderen, jongeren en volwassenen te bevorderen.
Oxfam Novib-logo

Oxfam Novib

Oxfam is a global movement of people working together to end the injustice of poverty. This means that we tackle the inequality that keeps …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief