Defence for Children zoekt een Manager Programma’s en Fondsenwerving die zich hard wil maken voor de rechten van kinderen. De belangen van kinderen staan nog heel vaak niet voorop. Defence for Children zet zich met grote deskundigheid en vanuit principiële waarden in voor de naleving van kinderrechten, nationaal en internationaal. Wil jij je ook met hart en ziel inzetten voor kinderrechten en voor Defence for Children? Dan zoeken wij jou als:

Manager Programma’s en Fondsenwerving
Leiden, 32 uur per week

Over Defence for Children
Defence for Children maakt deel uit van een internationale beweging van organisaties met een gezamenlijke missie. Met onze juridische expertise, die ons onderscheidt van andere kinderrechtenorganisaties, behartigen wij op verschillende manieren de belangen van kinderen en jongeren. Als juridisch hulpverlener en adviseur staan we hen individueel of als groep bij. Indien noodzakelijk wordt nader onderzoek verricht. Als lobbyist en pleitbezorger streven we ernaar dat hun rechten in wetten en regels worden verankerd en in de praktijk nageleefd. Het VN-Kinderrechtenverdrag is daarbij ons uitgangspunt. Onze focus is altijd het belang van het kind. Ons werk doen wij in Nederland maar ook in diverse landen wereldwijd via de netwerken van Defence for Children International en ECPAT International. In Nederland werken Defence for Children en ECPAT samen als één organisatie onder de naam Defence for Children. Defence for Children heeft 35 medewerkers.

Binnen Defence for Children werken we aan het bereiken van een betere naleving van kinderrechten in de inhoudelijke programma’s: armoede, familie, meisjesrechten, migratie, onderwijs, strafrecht, jeugdrecht en (seksuele) uitbuiting. Als Manager Programma’s en Fondsenwerving maak je deel uit van een slagvaardig, vierkoppig Managementteam dat leidinggeeft aan de zelfstandige professionals die bij Defence for Children werken.

Over het team Programma’s en Fondsenwerving
Dit team is recent gevormd en begeleidt en monitort de project- en procesmatige kant in alle thematische programma’s. Ook initieert, onderhoudt en versterkt dit team de lobby op nationaal en internationaal niveau. Het team geeft verder vorm aan de samenwerking met andere organisaties in diverse coalities en met onze partnerorganisaties in de internationale netwerken van Defence for Children International en ECPAT International. Verder is het ook verantwoordelijk voor de partnerschappen met de institutionele financiers en partners in de zakelijke markt en de werving van nieuwe institutionele en particuliere fondsen.

Wat ga je doen?
Als manager ben je verantwoordelijk voor het optimaal aansturen van je team. Je bent lid van het managementteam (MT) van waaruit je proactief organisatiebreed meedenkt over strategische kansen en verbeteringen voor de organisatie op het vlak van efficiëntie, expertise-ontwikkeling en positionering.

Je belangrijkste doelen als manager zijn:

 • Het zorgvuldig managen, monitoren en verantwoorden van programma’s en het intern delen van expertise.
 • Dit nieuw gevormde team verenigen en verbinden met andere delen van de organisatie.
 • Meedenken over strategische lobby en belangenbehartiging.
 • Scherper stroomlijnen van beleid, uitvoering en organisatie.
 • Strategisch en duurzaam fondsen werven.
 • Het beste uit je collega’s halen door een coachende stijl van leidinggeven.

Wie ben jij en wat breng je mee?

 • Je bent een waardegedreven professional die zich met hart en ziel in wil zetten voor de rechten van kinderen.
 • Je denkt en werkt op wo-niveau; juridische kennis is een pre.
 • Je hebt tenminste 10 jaar relevante (internationale) werkervaring, bij voorkeur (ook) in projectmanagement.
 • Je bent een strategische denker en hands-on doener, die de missie van Defence for Children goed weet uit te dragen.
 • Je hebt ervaring met (internationale) fondsenwerving.
 • Je bent thuis op het terrein van kinder- en mensenrechten of bent bereid je daar snel in te verdiepen.
 • Je bent in staat coalities van verschillende organisaties te vormen, te leiden en te motiveren.
 • Je bent een communicatief sterke, ondernemende en vernieuwende verandermanager.
 • Je hebt goed afgestelde politiek-maatschappelijke voelsprieten en oog voor thema’s als gender en diversiteit.
 • En niet te vergeten: je weet je collega’s te inspireren en beschikt over inlevingsvermogen, zelfreflectie en humor!

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en inspirerende baan binnen een professionele kinderrechtenorganisatie.
 • Een dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief.
 • Een prachtige werkomgeving in Het Kinderrechtenhuis te Leiden.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.225,- (afhankelijk van leeftijd en ervaring) bij een 36-urige werkweek.
 • Goede arbeidsvoorwaarden (cao Sociaal Werk) en opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Kinderbescherming
Defence for Children voert een beschermingsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een verklaring omtrent het gedrag.

Geïnteresseerd?
Defence for Children laat zich in deze procedure begeleiden door executive search bureau Colourful People. Voor verdere vragen over de procedure of inhoud van de functie kun je contact opnemen met Naima Azough, senior partner bij Colourful People. Zij is bereikbaar op n.azough@colourfulpeople.nl of op telefoonnummer 06-43449717.

Je kunt je interesse kenbaar maken door voor maandag 19 april 2021 je motivatie en cv te uploaden via het sollicitatieformulier. Meer informatie over Defence for Children is te vinden op http://defenceforchildren.nl/.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

combi-Defence-for-Children.jpg