Internationaal jeugdmuziekgezelschap Oorkaan is opzoek naar een Manager Marketingcommunicatie die zich wil inzetten voor de zichtbaarheid van Oorkaan in het binnen- en buitenland.

 

32-40 uur per weekn

Over Oorkaan

Sinds de oprichting in 2001 vanuit het Concertgebouw Amsterdam creëert Oorkaan theatrale concerten. De professionele musici die met Oorkaan samenwerken maken mondiale inclusieve klassieke muziek toegankelijk voor een jong publiek van alle leeftijden. Oorkaans missie is tweeledig: zij wil zo veel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met klassieke muziek, én de West-Europese canon van de klassieke muziek openbreken. Oorkaan spreekt daarbij over ‘mondiale klassieke muziek’. De theatrale concerten zijn zonder woorden en daarmee voor iedereen toegankelijk.

Over de rol

Jij neemt de lead voor het positioneren van Oorkaan én het eigen Oorkaan Ensemble bij het speelcircuit (concertzalen en podia), publiek en overige stakeholders. Je werkt daarin nauw samen met de Manager Business Development en de Manager Boekingen. Je gaat je bezighouden met o.a. de verkoopmarketing rondom de producties, het voorbereiden van premières met focus op managen van persrelaties, het managen van marketing rondom artistieke activiteiten en het onderhouden van de relevante marketingcommunicatiekanalen. Ook ben je een gesprekspartner van opdrachtnemers, koepelorganisaties, samenwerkingspartners en marketingafdelingen van (concert)podia.

Over jou

Jij haalt energie uit het meedenken over de positionering van Oorkaan maar vooral ook het opstellen en uitvoeren van het marketingcommunicatieplan. Jij positioneert Oorkaan en het Oorkaan Ensemble in het binnen- en buitenland en zet Oorkaan daarmee nóg steviger op de kaart.

Houd jij je graag bezig met de communicatiemiddelen die Oorkaan moet inzetten om zichzelf te positioneren zoals website, social media, brochures, jaarverslagen, etc.? Weet jij hoe je de stakeholders van Oorkaan moet benaderen via de juiste kanalen? En weet jij als geen ander hoe je marketingcommunicatieplannen maakt en uitvoert? Dan nodigen we graag uit om te reageren op deze vacature.

Jij bent…

… altijd opzoek naar kansen om gestelde doelen te behalen en pakt graag de ruimte om deze doelen te evalueren en zo nodig bij te stellen;

… iemand die aantoonbaar succes heeft geboekt met het inzetten van verschillende marketingcommunicatie-instrumenten;

… graag aan het werk op en tactisch en operationeel niveau;

… comfortabel in het voeren van gesprekken met allerlei soorten stakeholders;

… in staat om de missie van Oorkaan te vertalen in beeld en tekst;

… iemand die weet hoe je een netwerk ontwikkelt en benut.

Onze werkwijze

Sinds september 2021 heeft Oorkaan haar eigen ensemble en zet daarmee een grote stap in haar artistieke ontwikkeling en identiteit. Het Oorkaan Ensemble maakt jaarlijks een nieuwe productie. Daarnaast creëert Oorkaan met gastensembles en orkesten als Het Concertgebouworkest, Slagwerk Den Haag en het Amsterdams Andalusisch Orkestfamilieconcerten

Ons internationaal prijswinnend jeugdgezelschap speelt 100 a 150 voorstellingen per jaar voor families en voor schoolklassen op concertpodia, theaters en festivals van Amsterdam-West tot aan China, Italië en in de Verenigde Staten. Met een aantal Europese concertzalen als vaste partners, is Oorkaan op zoek naar een duurzame manier van internationale touring.

Kijk voor meer informatie over Oorkaan in ons jaarverslag 2020.

Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst. Klik hier voor meer informatie over Oorkaan: www.oorkaan.nl.

Ons aanbod

Jij gaat ervoor zorgen dat Oorkaan nóg zichtbaarder wordt. Dat is jouw uitdaging. Er zijn veel kansen die wij al identificeren, we nodigen je uit om die te pakken en die te verfijnen, te realiseren en/of aan te vullen. Verder bieden wij jou:

  • De mogelijkheid om bij te dragen aan de podiumkunsten voor jeugd waarbij wij streven om de theatrale concertbeleving voor elk kind mogelijk te maken.
  • Bij een internationaal gezelschap te werken met een heel tof eigen ensemble van vier musici die meer kunnen dan alleen muziek maken.
  • Een plek in een klein, slagvaardig en inclusief team van ongeveer 14 personen, waar iedereen met passie voor de kunst met elkaar samenwerkt.
  • Een contract voor een jaar met de intentie tot verlenging.
  • Een salaris dat is gebaseerd op schaal VI met uitloop naar VII van de cao Toneel & Dans, afhankelijk van leeftijd en werkervaring.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.b.v. fulltime dienstverband: 27 vakantiedagen en 8 vastgestelde ATV dagen, pensioenopbouw.
  • Een fijne werkplek in de Kempenaerstudio in Amsterdam-West waar we ook een repetitiestudio en een lunchruimte hebben.
  • Oorkaan onderschrijft de Fair Practice Code en investeert met een royaal persoonlijk ontwikkelbudget voor opleiding en training, aandacht en begeleiding in het welzijn van haar personeel.

Solliciteer

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Stuur je c.v. en motivatiebrief dan voor 14 december 2021. Mocht je vooraf nog inhoudelijke vragen hebben, mail dan zakelijk leider, Jennifer Thompson (jennifer@oorkaan.nl).

We streven ernaar kennismakingsgesprekken in te plannen in december. Bij een tweede gesprek zal je worden gevraagd een praktijkopdracht voor te bereiden.

Oorkaan onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en Inclusie. We zien dan ook graag een afspiegeling van de maatschappij terug in ons team, in ons publiek en op ons podium. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur daarom uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Oorkaan

De Kempenaerstraat 11B
1051 CJ Amsterdam
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief