Bij Kennisland zetten we ons al meer dan twintig jaar onafhankelijk en onvermoeibaar in voor een open, lerende, inclusieve en duurzame samenleving. We experimenteren in de praktijk en onderzoeken nieuwe mogelijkheden voor de toekomst binnen de zorg, het onderwijs en de overheid. Dit doen we samen met de mensen die het dichtst op het maatschappelijk vraagstuk zitten, zoals leraren, verpleegkundigen en bewoners, maar ook beleidsmakers, bestuurders en wetenschappers. Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een maatschappelijk vernieuwer die zo snel mogelijk kan beginnen voor 32 uur per week.

Jij ziet de noodzaak voor verandering en je hebt een innerlijke drijfveer voor maatschappelijke vooruitgang. Je wordt enthousiast van werken met groepen mensen en weet hen in beweging te krijgen. Je bent in staat om met onze samenwerkingspartners te onderzoeken, te ontdekken en te ontwerpen. De kennis die je opdoet weet je helder te verspreiden. We zoeken iemand die een eigen geluid laat horen, kritisch naar zichzelf en anderen kijkt, bereid is om (samen) te leren en bijdraagt aan de ontwikkeling van onze organisatie.

Kortom, als maatschappelijk vernieuwer bij Kennisland wil je grote ideeën omzetten in concrete projecten die daadwerkelijk maatschappelijke vooruitgang brengen. Dit doe je met een team van betrokken en nieuwsgierige Kennislanders.

Dit verwachten we van jou:

  • relevante werkervaring in maatschappelijke vernieuwing;
  • ervaring met het begeleiden van groepen bij leer- en ontwikkelprocessen; 
  • ervaring met (actie)onderzoek en andere (onderzoeks)methoden;
  • aantoonbaar goede schrijfvaardigheid en sterke presentatieskills in het Nederlands en Engels;
  • inclusief vermogen: je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en je vindt aansluiting bij diverse doelgroepen;
  • voor een van onze lopende projecten is kennis over Turkse maatschappelijke vraagstukken een pre.

Dit ga je doen:

  • ondersteunen bij bestaande KL-projecten en het opzetten van nieuwe projecten;
  • (actie)onderzoek, leertrajecten begeleiden, veranderaanpakken ontwikkelen;
  • online en offline workshops organiseren;
  • nieuwsberichten en opiniestukken schrijven, social media bijhouden.

Werken bij Kennisland

Kennisland is een organisatie met ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Er werken kritische, bevlogen en optimistische mensen die zich druk maken over prangende kwesties in de samenleving, onderzoeken hoe het beter kan en hier werk van maken. We bieden je een uitdagende en flexibele werkomgeving in hartje Amsterdam, veel verantwoordelijkheid en volop kansen je verder te ontwikkelen.

Hoe kun je reageren?

Reageer uiterlijk vrijdag 14 mei via dit formulier. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 24 mei. Voor vragen kun je contact opnemen met Tamara Mangelaars, via werk@kl.nl of 020-5756720.

Kennisland werkt inclusief en gelooft dat verschillen ons samen sterker maken, en ons werk beter. We streven naar een zo divers mogelijk Kennisland.

Kennisland2

Kennisland

Kennisland maakt de samenleving slimmer, socialer en creatiever door in de praktijk te experimenteren met nieuwe mogelijkheden voor de …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief