In het plaatsje Brezovica in Kroatië bevindt zich een instelling van Caritas Zagreb voor kinderen met een meervoudige beperking. Hier worden ongeveer 70 kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd. De kinderen zijn ingedeeld in woongroepen met vaste begeleiding.
Door het jaar heen gaan de meeste kinderen naar school of anders zijn er dagelijks activiteiten voor hen. In de zomer is er, ook in Kroatië, een lange vakantie.

vrijwilligerswerk buitenland gehandicapten Kroatië

 

Sommige kinderen kunnen met hun familie op vakantie, maar de meeste blijven de hele zomer in de instelling. Om hen ook een mooie zomer te bezorgen, vraagt Caritas de inzet van vrijwilligers. IBO wil daar graag aan bijdragen en zoekt vrijwilligers die zich voor 2 weken willen inzetten voor de kinderen van Caritas.

Werkzaamheden
De lokale staf heeft de handen vol aan de (basis) zorg voor de kinderen. Het wassen, aankleden, eten geven en verzorgen van de kinderen neemt veel tijd in beslag. Als vrijwilliger kun je de vaste staf ondersteunen.

Je bent er vooral om de kinderen extra activiteiten te bieden: spelletjes doen, snoezelen, muziek maken, samen knutselen, etc. Je helpt ze op deze manier om de lange, vaak saaie vakantiedagen, op een leuke manier te besteden.

Voor de staf betekent jouw hulp een tijdelijke verlichting van een zeer intensieve taak, voor de kinderen ben je een zomerhulp die ze een leuke vakantie bezorgt. En voor jou als vrijwilliger is het een prachtige ervaring.

Accommodatie
Er wordt een appartementje vrijgemaakt zodat de vrijwilligers hun eigen ruimte hebben. Dit is mogelijk, omdat sommige kinderen in de zomer weg zijn. Er worden 3 maaltijden per dag verzorgd.

Reis
Je reist zelf naar Zagreb. Daar word je opgehaald door de coördinator van het project.
Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Ga bijvoorbeeld met de trein of de bus.Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Meer info? Klik dan hier.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land beter leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met meer dan 70 kleinschalige projecten in het binnen- en buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Goed om te weten: we bestaan al meer dan 60 jaar, én we zijn een CBF erkend Goed Doel.

Meer informatie over IBO-Nederland
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze vrijwilligersprojecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
email: info@ibo-nederland.org
tel. 024 3226074

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief