.

De KNVB, dat zijn wij!

Normaal gesproken spelen 1,2 miljoen leden maar liefst 31.500 wedstrijden (zaal en veld) bij ongeveer 3.000 verschillende clubs in Nederland. En zijn er 400 duizend vrijwilligers actief op en langs de velden en in de kantines. Met miljoenen supporters wordt er genoten van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. En samen met nog veel meer voetballiefhebbers vormen we het Oranjelegioen dat de Nederlands elftallen naar grotere hoogtes juicht!

Helaas ligt er op dit moment vanwege het coronavirus een heleboel stil. Maar we maken ons uiteraard op voor de periode dat de velden weer bruisen en de stadions weer vol zitten met supporters.

Voetbal is een sport in beweging. Net als de maatschappij. We zetten ons 24/7 in om het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en te houden. En dat doen we niet alleen. We werken hiervoor samen met betaald voetbalclubs, amateurverenigingen, vrijwilligers, de overheid en maatschappelijke en commerciële partners.

Voor het team International Relations & WorldCoaches zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die ons komt versterken:

Projectleider internationale projecten  (1 fte)

Het team “International Relations & WorldCoaches” is verantwoordelijk voor het internationale maatschappelijke opleidingsprogramma (KNVB WorldCoaches) en de internationale contacten met lokale stakeholders. Met WorldCoaches is de KNVB wereldwijd actief om coaches op te leiden op het gebied van voetbal & life skills. Deze coaches inspireren en begeleiden kinderen op sportief én sociaal vlak. Want de KNVB gelooft dat iedere jonge voetballer een goede coach verdient; een WorldCoach.

Deze vaak meerjarige projecten worden in samenwerking met internationale en lokale partners uitgevoerd in meer dan 20 landen wereldwijd en zijn gericht op drie strategische doelen: persoonlijke ontwikkeling, gezonde leefstijl en sociale cohesie. Het team bestaat uit 4 medewerkers en maakt onderdeel uit van het team van de Secretaris-Generaal.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

 • Je bent het aanspreekpunt voor een selectie van lokale partners uit de verschillende projectlanden en onderhoudt interne en externe contacten ten behoeve van de projecten;
 • Je organiseert en begeleidt internationale projectactiviteiten binnen de gestelde planning en begroting;
 • Je bereidt vanuit Zeist docenten en eventueel ambassadeurs voor op de activiteiten;
 • Je stelt inhoudelijke en financiële rapportages op betreffende de projecten en de impact t.b.v. externe rapportages;
 • Je ondersteunt de ontwikkeling van WorldCoaches tools (waaronder een online platform voor opgeleide coaches);
 • Je werkt samen met het team en lokale partners om de lokale impact te monitoren en evalueren;
 • Je werkt samen met het team om de communicatiekanalen succesvol in te zetten.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur op het gebied van internationale betrekkingen of (sport)management;
 • Je hebt circa 3 jaar relevante werkervaring binnen de (internationale) sport of ontwikkelingssector;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement en interculturele communicatie;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Engels (en Frans of Arabisch) en communiceert gemakkelijk op alle niveaus.

Wat mag je van ons verwachten?

We hebben marktconforme arbeidsvoorwaarden en salariëring. Het salaris van deze functie  is afhankelijk van je profiel en bedraagt circa € 2.950,- per maand op fulltime basis.

We werken bij de KNVB flexibel en geven onze collega’s de ruimte een goede werk/privé balans te creëren. Je krijgt 24 vakantiedagen (op fulltime basis) en aanvullend hierop twee weken aan het einde van het jaar (we zijn de periode van kerst en oud & nieuw gesloten). We hebben jaarlijks een vakantietoeslag en een 13e maand.

Maar bovenal bieden we een professionele, gezellige, sportieve en informele werkomgeving. We zijn gedreven en hebben veel focus binnen de lijnen. Maar houden natuurlijk ook van die welverdiende derde helft. Zo vieren we samen de successen van onze Oranjeteams (in en buiten het stadion), sluiten we met elkaar de competitie af en worden vanuit onze personeelsvereniging verrassende activiteiten georganiseerd. Uiteraard vinden we een gezonde levensstijl ontzettend belangrijk. Daarom worden er, als corona verleden tijd is, weer wekelijks op de KNVB Campus en in de omliggende bossen verschillende activiteiten georganiseerd voor alle collega’s. We hebben bovendien heerlijke gezonde gerechten in de kantine (uiteraard ook een broodje bal) en elke dag vers fruit.

Met elkaar maken we er elke dag het leukste en het beste van. Als team, voor het voetbal.

Heb je interesse in de functie en de KNVB?

Herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Solliciteer dan direct via de ‘solliciteer nu‘ ! Je kunt tot uiterlijk 15 april 2021 a.s. reageren. We streven ernaar dat je binnen een week na de sluitingsdatum van ons een inhoudelijke reactie ontvangt. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Michael van der Star, hoofd international relations & WorldCoaches , via michael.vanderstar@knvb.nl.

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief