Ben jij een enthousiaste aanpakker, stressbestendig en heb je een afgeronde (BA- of MA-) opleiding geschiedenis? Wil jij relevante werkervaring opdoen en je netwerk vergroten door mee te werken aan de organisatie van een van de grootste meerdaagse historische evenementen van Nederland? Lees dan verder!

Ter ondersteuning van het bureau bij de organisatie van de Historicidagen 2022, zoekt het KNHG per 1 maart 2022 voor de periode van zeven maanden een:

Juniormedewerker Communicatie & Administratie (0,42 fte – 16 uur p.w.)

Algemene beschrijving:

De Historicidagen 2022 worden van 25 tot en met 27 augustus 2022 georganiseerd door het KNHG in samenwerking met de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Drie dagen vol met inspirerende lezingen, debatten en workshops, waar iedereen die betrokken is bij het historische werkveld welkom is. Het thema van de Historicidagen 2022 is Grenzeloze geschiedenis. In deze editie van de Historicidagen stellen we de vraag of grenzen noodzakelijk zijn voor het vak geschiedenis.

 

Functieomschrijving:

Als juniormedewerker Communicatie & Administratie draag je bij aan de organisatie en help je mee de derde editie van de Historicidagen tot een succes te maken. Je maakt deel uit van het KNHG-team en werkt nauw samen met collega’s van de Erasmus Universiteit. De werkzaamheden bestaan uit praktische ondersteuning van de medewerkers Communicatie en Ledenadministratie van het KNHG bij de organisatie van de Historicidagen 2022.

 

Als juniormedewerker Communicatie & Administratie:

 • voer je onderdelen van het communicatieplan uit, waaronder het sociale mediaplan;
 • ben je medeverantwoordelijk voor het onderhoud van de website historicidagen.nl;
 • organiseer je de informatiemarkt en regel je de merchandise;
 • ondersteun je de administratieve afhandeling van de registratie van deelnemers, sprekers en gasten tijdens de Historicidagen;
 • verleen je organisatorische ondersteuning ter voorbereiding van en tijdens de Historicidagen zelf.

 

Gewenst profiel:

 • een afgeronde opleiding Geschiedenis (BA/MA) aan een van de Nederlandse universiteiten. Kandidaten die de stad Rotterdam en de Erasmus Universiteit kennen, hebben een pre.
 • goede contactuele eigenschappen met een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • een enthousiaste aanpakker;
 • stressbestendig en niet bang voor deadlines;
 • zeven maanden beschikbaar voor 16 uur per week vanaf 1 maart 2022. 

 

Wat bieden wij:

Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring maximaal € 2.836,- (schaal 7, trede 5 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

De KNAW biedt verder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Verder bieden wij:

 • een interessante en praktische werkervaringsplaats voor een starter op de arbeidsmarkt;
 • een dienstverband voor 16 uur per week gedurende zeven maanden (van 1 maart tot en met 30 september 2022);
 • toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (inter)nationale netwerk van de vereniging;
 • werken in een klein, maar hecht en dynamisch team.

De standplaats van deze functie is Amsterdam, maar het zal voorkomen dat er werkzaamheden in Rotterdam worden verricht.

 

Diversiteit & Inclusie
Het KNHG gelooft in een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. We streven een inclusieve cultuur na waarin we verschillen omarmen. Kandidaten die, mede door hun achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan deze cultuur, worden speciaal opgeroepen te reageren op deze vacature. 

 

Belangstelling?
Heb je belangstelling? Stuur een korte motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 6 december 2021 naar sollicitaties@bb.huc.knaw.nl.

Informatie is verkrijgbaar bij drs. A.G. (Antia) Wiersma, directeur KNHG, per e-mail antia.wiersma@huygens.knaw.nl

Een internet-check van kandidaten behoort tot de mogelijkheden. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 16 december 2021 en de tweede gesprekken op donderdag 13 januari 2022.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levenden lijve op congressen, ‘in druk’ en online via BMGN – Low Countries Historical Review en www.historici.nl die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers en andere historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster.