Social Finance NL heeft als doel om maatschappelijke vraagstukken radicaal effectiever oplossen door organisaties te helpen bij het meten, financieren en vergroten van maatschappelijke impact. Wil jij als adviseur van overheden, vermogensfondsen en investeerders het verschil maken? Solliciteer nu!

Wie zijn we?

Social Finance NL is een jonge, snelgroeiende sociale onderneming en onderdeel van het wereldwijde Social Finance-netwerk in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, India en Israël. Ons doel is maatschappelijke vraagstukken radicaal effectiever oplossen door organisaties te helpen bij het meten, financieren en vergroten van maatschappelijke impact. Met onze aanpak zetten wij resultaten voor mensen centraal. Denk aan het verbeteren van arbeidsparticipatie in opdracht van een ministerie of het effectiever ondersteunen van jongeren in samenwerking met gemeenten. In onze werkwijze onderbouwen we alles met datagedreven analyses en werken we nauw samen met overheden, (impact) investeerders en sociaal ondernemers.

Een tikkeltje eigenwijs en met veel energie werken we hard aan een ecosysteem waarin resultaatgericht werken en financieren de norm is. Want wij geloven dat het oplossen van maatschappelijke problemen anders kan en beter moet.

Meer over ons vind je natuurlijk op onze website: www.socfin.nl

 Wat doe je op een dag?

Het is op dit moment natuurlijk nog even de vraag of je veel op kantoor zit, deels vanuit huis werkt of dat we samen met jou het land kunnen doorreizen en op bezoek kunnen gaan bij klanten. De ene keer stel je met een gemeente een business case voor effectievere ondersteuning van jongeren op. De andere keer werk je mee aan het schrijven en presenteren van een baanbrekend rapport. Ook bel je nog even een jongere om te vragen hoe het gaat in zijn nieuwe baan. Je bent het klankbord én de analist. Je werkt hierbij altijd in een team, maar pakt al snel steeds meer eigen verantwoordelijkheid.

In een notendop doe je het volgende:

 • Je bent inzetbaar op klantopdrachten voor overheden, goede doelen en investeerders
 • Je bouwt kennis en een netwerk op in de sector
 • Je bent betrokken bij het schrijven van rapporten en het organiseren van (klant)evenementen
 • Je bent betrokken bij de ontwikkeling van interne processen van Social Finance NL
 • Je draagt direct bij aan het aanpakken van de meest prangende maatschappelijke vraagstukken

Wie ben je?

Je hebt WO werk- /denkniveau. Je hebt bij voorkeur circa 2 jaar werkervaring. Je hebt al ervaring opgedaan in een competitieve omgeving en zoekt een baan waarmee je het verschil kunt maken voor allerlei doelgroepen, zoals dakloze jongeren, werkzoekende ouderen of vluchtelingen. Ervaring in consultancy of de publieke sector is meegenomen.

 

Je bent van nature nieuwsgierig en kan makkelijk nieuwe materie eigen maken. Je vraagt door tot de opdracht helder is en werkt voorstellen en business cases grondig uit. Je weet ingewikkelde onderwerpen te vertalen naar de belevingswereld van onze klanten. Je bent een oplosser, kunt mensen en organisaties verbinden en je kan snel schakelen tussen verschillende projecten. Naast inhoud is plezier hebben met collega’s, partners en klanten voor jou belangrijk.

 Wat krijg je?

 • Uitdagend werk, met maatschappelijke impact
 • Veel vrijheid om je te ontwikkelen
 • Zeer gemotiveerde collega’s en een informele sfeer
 • Toegang tot een groot internationaal netwerk van experts op het gebied van (impact)investing, Social Impact Bonds en sociaal ondernemerschap
 • Een werkplek in het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen) tussen de hippe bars van Amsterdam-Oost en het Oosterpark, met nog 40 net zo gedreven sociale ondernemingen om tips mee uit te wisselen
 • Een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden

Interesse?

Stuur je CV en motivatie voor 18 april einde dag naar werkenbij@socfin.nl t.a.v. Ruben Koekoek. Voor vragen en/of meer informatie, neem contact op via werkenbij@socfin.nl of 06-51345642.

 

 

Social finance

Social Finance NL

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief