Ken je Boeren & Buren al? Het is onze missie om iedereen de middelen te geven om mee te bouwen aan een eerlijk en duurzaam voedselsysteem!

logo-5jpg-2.jpg

Makkelijk kopen bij Boeren uit de buurt

Klanten kunnen via onze website verse en duurzame kwaliteitsproducten bestellen bij lokale Boeren. Die kunnen ze dan wekelijks komen ophalen op de Buurderij, een vaste locatie in hun buurt waar de Boeren hun producten naartoe brengen. Via de Buurderij bereiken Boeren hun klanten rechtstreeks en ontdekken de Buren gemakkelijk lokale producten én de ambachtsman-/vrouw erachter. Tegelijkertijd kunnen kleine regionale producenten hun producten voor een eerlijke prijs aan het grote publiek verkopen want zij bepalen hun prijs namelijk helemaal zelf.

De eerste zaadjes van Boeren & Buren werden geplant in Frankrijk in 2011 en ondertussen zijn we een Europees netwerk van meer dan 1.500 Buurderijen in 7 landen. Ook in Nederland timmeren we hard aan de weg met 17 Buurderijen en meer dan 300 kleine ambachtelijke producenten.

Context en jobomschrijving

Elke Buurderij wordt beheerd door een lokale Buurderij-Verantwoordelijke: deze leidt de contacten met Buren en Boeren in goede banen en maakt een feestje van de wekelijkse Bijeenkomsten.

Om het netwerk in Nederland te laten groeien, zijn we continu op zoek naar nieuwe Buurderij-Verantwoordelijken die hun schouders onder een duurzaam initiatief als een Buurderij willen zetten. Als Buurderij-Verantwoordelijke maak je de korte keten een toegankelijk alternatief voor jouw buurt en zet je een dynamische gemeenschap op rond gezonde en (h)eerlijke voeding. Je organiseert wekelijks de Bijeenkomst met lokale producenten uit je regio en omringt je met een community van Buren en partners die op de Buurderij niet alleen hun boodschappen komen ophalen, maar ook inspiratie en informatie over duurzaam leven en bewust consumeren.

 

Profiel

Je zoekt een maatschappelijk relevante activiteit en wil bijdragen aan een duurzame en positieve toekomst. Je houdt van gezond eten, bent sociaal en weet mensen samen te brengen. Je bent georganiseerd en ondernemend en wil voortrekker zijn van dit project in jouw gemeente/stad en een netwerk opbouwen rond dit korte keten-initiatief. Je wil positieve verandering en dynamiek rond duurzame voeding opzetten voor jezelf, je buren en de stad en kan de Buurderij beheren met aandacht voor zowel sociale als commerciële aspecten.

 

Jouw verantwoordelijkheden als Buurderij-Verantwoordelijke

 • Je zoekt een (gratis) locatie in je gemeente waar de Bijeenkomst wekelijks kan plaatsvinden. Denk aan openbare locaties zoals een cultureel centrum of buurthuis, een school of de bibliotheek. Of zoek de samenwerking met een restaurant, (kinder)boerderij, speeltuin. Verzin het maar!
 • Je stelt een team lokale en ambachtelijke producenten samen die een ruim aanbod aan kwaliteitsproducten willen leveren aan jouw Buurderij.
 • Je bouwt een netwerk op van Buren die actief deel uitmaken van jouw Buurderij, zodat jouw Buurderij een relevant afzetpunt is voor jouw producenten.
 • Je houdt je Buren en producenten betrokken bij je Buurderij door regelmatig bijzondere Bijeenkomsten en acties te organiseren die de zichtbaarheid van jouw Buurderij vergroten. Denk hierbij aan een proeverij of een workshop.
 • Je organiseert wekelijks de verkoop via ons online platform.
 • Je kan wekelijks minimum 10 uur besteden aan het beheer van jouw Buurderij.

Enthousiast? Meld je vrijblijvend aan via de link op onze website en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar micheline@boerenenburen.nl.

 

Praktische informatie

 • Als Buurderij-Verantwoordelijke ontvang je wekelijks 10% van de netto verkopen van de producenten op jouw Buurderij.
 • Hiervoor heb je een KvK nummer en een BTW nummer nodig; Je hebt deze al of bent bereid deze aan te vragen om jouw zelfstandige activiteiten uit te voeren.
 • Het Boeren & Buren team begeleidt jou tijdens de opbouw en na de opening van je Buurderij.
 • Je stemt in met en handelt volgens het Boeren & Buren Handvest.
 • Je maakt deel uit van een netwerk van geëngageerde mensen met dezelfde mindset in Nederland en Europa.
 • Je werkt gepassioneerd aan jouw project en blijft bijleren over duurzame landbouw, voeding, communicatie en marketing en sociaal ondernemerschap.
photo-10.jpg
boerenburen_logo_vertical_fl

Boeren & Buren

Boeren & Buren is een korte keten-netwerk dat producenten en consumenten samenbrengt. Letterlijk. Via ons webplatform kan je namelijk …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief