Context en jobomschrijving

Elke Buurderij wordt beheerd door een lokale Buurderij-Verantwoordelijke: deze leidt de contacten met Buren en Boeren in goede banen en maakt een feestje van de wekelijkse Bijeenkomsten.

Om het netwerk in Nederland te laten groeien, zijn we continu op zoek naar nieuwe Buurderij-Verantwoordelijken die hun schouders onder een duurzaam initiatief als een Buurderij willen zetten. Als Buurderij-Verantwoordelijke maak je de korte keten een toegankelijk alternatief voor jouw buurt en zet je een dynamische gemeenschap op rond gezonde en (h)eerlijke voeding. Je organiseert wekelijks de Bijeenkomst met lokale producenten uit je regio en omringt je met een community van Buren en partners die op de Buurderij niet alleen hun boodschappen komen ophalen, maar ook inspiratie en informatie over duurzaam leven en bewust consumeren.

https://ontdek.boerenenburen.nl/

Profiel

Je zoekt een maatschappelijk relevante activiteit en wil bijdragen aan een duurzame en positieve toekomst. Je houdt van gezond eten, bent sociaal en weet mensen samen te brengen. Je bent georganiseerd en ondernemend en wil voortrekker zijn van dit project in jouw gemeente/stad en een netwerk opbouwen rond dit korte keten-initiatief. Je wil positieve verandering en dynamiek rond duurzame voeding opzetten voor jezelf, je buren en de stad en kan de Buurderij beheren met aandacht voor zowel sociale als commerciële aspecten.

Jouw verantwoordelijkheden als Buurderij-Verantwoordelijke

Je zoekt een (gratis) locatie in je gemeente waar de Bijeenkomst wekelijks kan plaatsvinden. Denk aan openbare locaties zoals een cultureel centrum of buurthuis, een school of de bibliotheek. Of zoek de samenwerking met een restaurant, (kinder)boerderij, speeltuin. Verzin het maar!
Je stelt een team lokale en ambachtelijke producenten samen die een ruim aanbod aan kwaliteitsproducten willen leveren aan jouw Buurderij.
Je bouwt een netwerk op van Buren die actief deel uitmaken van jouw Buurderij, zodat jouw Buurderij een relevant afzetpunt is voor jouw producenten.
Je houdt je Buren en producenten betrokken bij je Buurderij door regelmatig bijzondere Bijeenkomsten en acties te organiseren die de zichtbaarheid van jouw Buurderij vergroten. Denk hierbij aan een proeverij of een workshop.
Je organiseert wekelijks de verkoop via ons online platform.
Je kan wekelijks minimum 8 uur (50% online en 50% ter plaatse) besteden aan het beheer van jouw Buurderij.
Praktische informatie

Als Buurderij-Verantwoordelijke ontvang je wekelijks 10% van de netto verkopen van de producenten op jouw Buurderij.
Hiervoor heb je een KvK nummer en een BTW nummer nodig; Je hebt deze al of bent bereid deze aan te vragen om jouw zelfstandige activiteiten uit te voeren.
Het Boeren & Buren team begeleidt jou tijdens de opbouw en na de opening van je Buurderij.
Je maakt deel uit van een netwerk van geëngageerde mensen met dezelfde mindset in Nederland en Europa.
Je werkt gepassioneerd aan jouw project en blijft bijleren over duurzame landbouw, voeding, communicatie en marketing en sociaal ondernemerschap.

Interesse ? Solliciteren kan via https://boerenenburen.nl/nl/join/as-host

boerenburen_logo_vertical_fl

Boeren & Buren

Boeren & Buren Boeren & Buren is een korte keten-netwerk dat producenten en consumenten samenbrengt. Letterlijk. Via ons …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief