IBO-Italia en de de culturele vereniging Tu Quoque werken sinds 2013 samen om het unieke landschap van de Cinque Terre te beschermen en onderhouden.

Sinds 2011 zijn grote delen van de Cinque Terre meerdere keren getroffen door aardverschuivingen en overstromingen. Verschillende boeren hebben in die tijd hun land opgegeven en hebben de regio verlaten. Enkele van deze gronden zijn aan de vereniging Tu Quoque geschonken. Deze vereniging heeft als doel de historie en het traditionele agrarische gebruik van de Cinque Terre te conserveren. Het typische terrassenlandschap van de Cinque Terre is cultureel erfgoed dat van groot belang is voor de regio.

vrijwilligersproject Italië Cinque Terre

Werk
Als vrijwilliger ga je samenwerken met lokale professionals die de dry stone wall techniek beheersen. Je gaat deze techniek leren en kunt in de loop van het project eerst materiaal juist sorteren en daarna meebouwen.

Let op: In verband met de (verwachte) hitte, zijn de werkuren tussen 6 en 12 uur ’s ochtends gepland en van 17 tot 19 uur.

Accommodatie
De vrijwilligers verblijven in het klooster van Reggio-Vernazza. Dit ligt hoog! Je kunt via een ezelpad in 25 minuten naar het dorp Vernazza beneden in het dal lopen (zorg dat je goede schoenen bij je hebt). (Terug) omhoog is er overdag een bus.

In het klooster zijn een eetzaal, keuken en verschillende slaapkamers en sanitair beschikbaar voor de vrijwilligers. Je zorgt met de vrijwilligersgroep om beurten voor de maaltijden en corveetaken. Op die dag ga je niet met de groep aan het werk en kun je ook in de kloostertuin werken.

Reis
Je reist zelfstandig naar Vernazza, waar je wordt opgehaald bij het meeting point, centraal in het dorp. Vernazza heeft een treinstation. Je kunt ook met de auto reizen. Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk!

Meer info? Klik dan hier.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land beter leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met meer dan 70 kleinschalige projecten in het binnen- en buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Goed om te weten: we bestaan al meer dan 60 jaar, én we zijn een CBF erkend Goed Doel.

Meer informatie over IBO-Nederland
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze vrijwilligersprojecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
email: info@ibo-nederland.org
tel. 024 3226074

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief