Wil jij impact maken met je werk? Werk je graag samen met inspirerende ondernemers? Wil je onderdeel zijn van de energietransitie en de (duurzame) verandering van de financiële sector? En wil je die veranderingen eigenhandig een zetje geven? Lees dan snel verder!  

Over Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd is het grootste platform voor duurzame crowdfinanciering van Nederland. We brengen innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Ondernemers en energieprojecten die een duurzame of maatschappelijk positieve bijdrage leveren, kunnen via het platform financiering ophalen bij de crowd. Toekomstgerichte beleggers kunnen direct investeren in innovatieve bedrijven en projecten. Zij maken ‘dubbel rendement’: financieel én maatschappelijk.

 

Together we fund the future.

Oneplanetcrowd is geïnitieerd door StartGreen Capital. Als een van de grootste impactfondsmanagers van Nederland heeft StartGreen al meer dan 300 duurzame ondernemers en energieprojecten gefinancierd.

Oneplanetcrowd is op zoek naar een fulltime Investment Manager (32-40 uur p/wk)

 

Jouw rol als Investment Manager

Je zet een lead om naar een financieringsvoorstel voor het platform Oneplanetcrowd. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de mkb-ondernemers en ontwikkelaars van duurzame energieprojecten. Je werkt in een klein hecht team met collega Investment Managers. Daarnaast werk je samen met de investmentanalisten van StartGreen Capital met wie je de proposities op kwaliteit onderzoekt. Je onderhoudt het contact met de partners van Oneplanetcrowd die projecten bij ons aanbrengen. Tot onze partners behoren onder meer Rabobank, ASN Bank en verschillende financieel adviseurs.

 

Wie zoeken we?

Jij hebt een duidelijke passie voor financieren van mkb of energieprojecten. Je hebt lef en je ziet kansen. Je bent een echte aanpakker met commercieel inzicht en een netwerk. Je laat je niet beperken door een kader maar ziet juist uitdagen: je kijkt hoe een financiering wél kan. Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving en kunt makkelijk schakelen. Je begrijpt hoe je een onderneming als interessante investeringspropositie presenteert aan de kredietcommissie en aan het publiek.

Jij hebt:

  • uitstekende commerciële vaardigheden en minimaal 5 jaar gewerkt in commercieel accountmanagement/relatiebeheer in zakelijke kredietverlening en/of structureren van financieringsarrangementen voor het mkb;
  • grondige kredietkennis & ervaring in het schrijven van financieringsvoorstellen;
  • een hands-on mentaliteit,
  • uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).

Jij bent:

  • succesvol in acquisitie;
  • ondernemend, analytisch, resultaat gedreven en klantgericht, risicobewust, flexibel en een teamspeler.

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief in een zeer innovatieve en snelgroeiende organisatie. Een organisatie met een dubbele duurzame ambitie: financieringen uitzetten in duurzaamheid, voor een planeet die zichzelf niet uitput. Daarnaast willen we een duurzame, permanente, verandering teweegbrengen in de financiële sector. Oneplanetcrowd is al 8 jaar koploper in nieuwe vormen van publieksfinanciering.

Daarnaast bieden we een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en een heel leuk, creatief, gedreven team. Je komt te werken in het mooiste kantoorgebouw van Amsterdam: het SDG House in het Tropeninstituut.

 

Herken jij jezelf?

Geloof je ook in een duurzame voortuitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Stuur dan je motivatie plus curriculum vitae naar Wilma van Luenen, via: work@startgreen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief