PAX_Logo_Web_FC-6.jpg

Interim manager Fondsenwerving

PAX staat voor vrede en brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om voor vrede te gaan. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.

Onze betrokkenheid en bevlogenheid maakt van PAX een inspirerende werkplek voor innovatieve, bekwame professionals die samen willen werken aan het realiseren van gedeelde idealen. In een dynamische organisatie werken we met zo’n 130 medewerkers in multidisciplinaire teams in binnen- en buitenland.

PAX zoekt een interim manager Fondsenwerving

Voor een periode tot 1 maart, startend zo spoedig mogelijk, 24 uur per week met optie voor (gedeeltelijke) verlenging.

In het kader van de zojuist opgestelde vijfjaren budgetten en in verband met ziekte, is PAX op zoek naar een strategische ervaren interim manager Fondsenwerving. Naar aanleiding van de vijfjaarplannen is een nieuwe fondsenwervingsstrategie nodig die zich richt op de diverse donormarkten, zoals overheden, multilaterals en stichtingen.

Naast de bij PAX sterk ontwikkelde institutionele fondsenwerving bij overheden is praktische versterking nodig voor werving bij Nederlandse en internationale vermogensfondsen, stichtingen en particulierem om aanvullende financiering te vinden en inkomstenbronnen te diversificeren.

De interim manager zal samen met de vakleider leiding geven aan het vakteam Fondsenwerving. De interim manager rapporteert aan de Algemeen Directeur.

De taken en verantwoordelijkheden van de interim manager zijn:

 • Opstellen van een fondsenwervingsstrategie voor de periode 2021-2025 in overleg met de vakleider fondsenwerving, gericht op de juiste mix van donoren;
 • Adviseren van de directie over de toekomstige inrichting van het team fondsenwerving en benodigde randvoorwaarden voor het kunnen realiseren van de fondsenwervingsstrategie en targets in de meerjarenbegroting.
 • Ontwerpen en opzetten van een goed systeem voor sturings- en monitoringsinformatie om de voortgang richting de gewenste resultaten te peilen
 • Verbreden van relatienetwerk voor PAX bij vermogensfondsen en stichtingen, nationaal en internationaal, op basis van de eigen contacten;
 • Samen met de vakleider verantwoordelijk voor het op korte termijn realiseren van aanvullende financiering voor projecten in 2021.

De interim manager die we zoeken heeft:

 • een zowel strategische als hands-on aanpak,
 • minimaal 10 jaar ervaring met fondsenwerving,
 • aantoonbare kennis van en ervaring met particuliere én institutionele fondsenwerving,
 • een goed netwerk en track record bij vermogensfondsen en stichtingen,
 • kennis van ICT tools die ingezet kunnen worden bij fondsenwerving en CRM,
 • is een teamspeler en kan goed samenwerken op verschillende niveaus.

We bieden een tijdelijk dienstverband voor 24 uur per week tegen een marktconform salaris. Het is ook mogelijk om deze functie als consultant te vervullen.

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Rianne Hartemink, vakleider Fondsenwerving, via email aan hartemink@paxforpeace.nl.

Je sollicitatie of consultancy aanbod ontvangen wij graag via hartemink@paxforpeace.nl.

PAX staat voor gelijke kansen en participatie voor iedereen met kwaliteiten, passie en lef. Wij nodigen kandidaten van alle achtergronden en/of met bijzondere gaven ofwel beperkte mogelijkheden, uit om te solliciteren naar deze functie.

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief