ICT-ondersteuning gezocht voor het helpen van mens én dier in nood!

Onze missie:
Stichting Mendoo (voorheen Blijf van mijn Dier) gelooft in de sterke band tussen mens en dier en dat diezelfde band het hulpverleningstraject van kwetsbare mensen helaas in de weg kan staan. Wanneer hulp onbereikbaar is vanwege gebrek aan opvang voor het huisdier, komen wij in actie door tijdelijk het dier op te vangen bij een gastgezin. Zó kunnen mensen in Nederland de juiste zorg krijgen wanneer dat nodig is, zonder afscheid te hoeven nemen van hun geliefde huisdier. 

De functie:
We zijn op zoek naar een collega-vrijwilliger die het leuk vindt om ons te ondersteunen bij onze ICT en de applicatie waar we mee werken. Weet jij van aanpakken en vind je het leuk om het team te ondersteunen bij ICT-ontwikkelingen? Heb je affiniteit met onze doelgroep en wil je graag je steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op. We zijn een klein team met een enorme drive en ontmoeten je graag!  

Wat wij vragen:
Wij zoeken een bevlogen en betrokken persoon. Je hoeft geen aantoonbare werkervaring te hebben, maar ervaring met het ontwikkelen van software is een pré.  

 • Je hebt affiniteit met onze missie en onze doelgroep 
 • Je hebt kennis van en ervaring met PHP MVC webapplicaties 
 • Laravel specifieke kennis en ervaring met Javascript / ES2015 is een pré, maar geen vereiste 
 • Je werkt zelfstandig met grote zorgvuldigheid aan projecten en kan duidelijk communiceren over de voortgang van deze projecten  
 • Je bent proactief, neemt initiatief en bent resultaatgericht 
 • Je hebt kennis van AVG, of bent bereid hier meer over te leren  

Wat wij bieden:

 • Ervaring opdoen bij een professionele stichting, die zich richt op zowel mensen- als dierenwelzijn 
 • Mogelijkheid tot volgen van cursussen op het gebied van dierenwelzijn  
 • Begeleiding bij het uitvoeren van je taken 
 • Onkosten- of vrijwilligersvergoeding en een vrijwilligersverzekering 
 • Je wordt onderdeel van een leuk, gepassioneerd team 
 • Ruimte om je kwaliteiten en ervaring in te zetten én te ontwikkelen  
 • Indien gewenst, afwisseling in taken 

Taken:
In overleg werk je een aantal uur per week vanuit huis. In het begin zal je begeleid worden door onze andere ICT’er, maar in de loop van de tijd zal je zelfstandig werken aan de app waar het team intern mee werkt. Deze app wordt door het team gebruikt om o.a. alle contacten en contactmomenten te registreren van betrokken partijen. Je hebt regelmatig contact met het team over de gewenste ontwikkelingen in deze app.  

De app werkt op een Laravel installatie uit 2016, versie 5.3. De backend van de app is redelijk rechttoe-recht-aan crud. Mede vanwege deployment is het absoluut noodzakelijk dat je je gemakkelijk voelt in de terminal. Vanwege de eerdere opbouw van de app, is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk kan gaan. Het behoort tot de mogelijkheden dat je Laravel gaat updaten, maar dat is niet een vereiste.  

Wij vinden het belangrijk dat jij jouw kwaliteiten en ervaring in kunt zetten als je bij Mendoo komt werken. Er zijn werkzaamheden waar we hulp bij kunnen gebruiken, maar we bieden vrijwilligers ook de ruimte om (in overleg) zelf invulling te geven aan werkzaamheden.  

Werktijden en -dagen zijn in overleg, evenals het aantal uur dat je per week wil werken.  

Over de organisatie:
Stichting Mendoo is een non-profit organisatie die zich inzet voor kwetsbare mensen en hun huisdieren. We zijn werkzaam binnen de maatschappelijke hulpverlening. Wanneer mensen – vanwege huiselijk geweld, verslaving, psychiatrische problemen of dakloosheid – een hulpverleningstraject ingaan, bieden wij een tijdelijke oplossing voor het huisdier. Het team bestaat uit zeven vaste medewerkers en tien vaste vrijwilligers. De organisatie is informeel en er heerst een fijne werksfeer. 

Extra informatie:
Meer informatie over ons werk kun je vinden op www.mendoo.nl. Voor meer informatie over de functie kan je vóór 11 september contact opnemen met Renilde (06-39614870, renilde@mendoo.nl, bereikbaar op dinsdag, woensdag en vrijdag). We ontvangen je motivatiebrief en cv graag per mail (info@mendoo.nl) uiterlijk 1 oktober 2021.   

Mendoo_400px

Mendoo

Stichting Mendoo is een non-profit organisatie die zich inzet voor kwetsbare mensen en hun huisdieren. We zijn werkzaam binnen de …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief