Help de daklozen van Drohobych

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland met als doel het ondersteunen van organisaties die de levensomstandigheden van mensen willen verbeteren én het wereldwijd stimuleren van onderling begrip en culturele uitwisseling tussen mensen. Werk en leef een paar weken samen met een internationale groep vrijwilligers in Oekraïne!

 

Project

Dit vrijwilligersproject loopt van 19 juli tot 1 augustus (periode 1) en van 2 augustus tot 15 augustus (periode 2).

Vader Ihor ontfermt zich in Drohobych over dakloze mensen. Hij helpt mensen afkicken van drugs of alcohol door ze uit hun isolatie te halen en ze te ondersteunen op psychisch, sociaal en fysiek vlak. Hij doet dit door ze op te vangen in een, inmiddels mooi opgeknapt, gebouw dat Caritas Drohobych van de Oekraïense regering heeft gekregen, ‘Our Home’.

IBO-vrijwilligers helpen al sinds 2007 mee aan het opknappen en onderhouden van ‘Our Home’ en overige gebouwen op het grote terrein dat Caritas in gebruik heeft gekregen van de Oekraïense regering. Help ook mee!

Werkzaamheden

Op het terrein is altijd veel te doen, van opknap- en onderhoudswerk tot het helpen verzorgen van de dieren die worden gehouden. Van de vrijwilligers wordt gevraagd om te doen wat zij kunnen bij de klussen waar op dat moment behoefte aan is.

Accommodatie

Je wordt ondergebracht in ‘Our Home’, waar voor iedereen een bed klaarstaat.

Alle maaltijden worden verzorgd.

Vrije tijd

Er is in de omgeving veel te zien en te doen! Natuurpark ‘de Karpaten’ is goed bereikbaar en je kunt Lviv en Drohobych bezoeken als je wat meer stad wilt zien. Op het terrein van ‘Our Home’ kun je de Oekraïense vrijwilligers ontmoeten, picknicken, een kampvuur maken en in de rivier kun je zwemmen.

Ukrain-Drohobych.jpg
IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief