Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. We bestaan al sinds 1957 en sindsdien leiden we zorgpersoneel in Afrika op en zorgen we voor goede medische voorzieningen, basiszorg en voorlichting. Ook praten we met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Vanuit Nederland zetten we ons vooral in voor de gezondheid van Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot gezonde sterke vrouwen. Hiervoor zamelen we donaties in en letten erop dat deze goed worden besteed. Daarnaast brengen we ons werk onder de aandacht van de Nederlandse bevolking en politiek.

Het Human Resources team bestaat uit twee collega’s die verantwoordelijk zijn voor het operationele, tactische en strategische HR-beleid van Amref Flying Doctors. Human Resources gaat over mensen en onze collega’s maken dagelijks het verschil! Ons HR-beleid stelt collega’s in staat om zich voortdurend in te kunnen zetten voor onze visie: een gezond en sterk Afrika! Ben jij een enthousiaste en hands-on HR professional? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vanwege uitbreiding van het HR team komen wij graag in contact met een initiatiefrijke en zelfstandige:

Human Resources Officer
(22,5 uur/3 dagen per week)

Wat ga je doen?
Als HR Officer ben je een spin in het HR-web van onze organisatie. In samenwerking met het HR team en de afdeling Finance & Operations, zorg je dat ons HR-beleid en procedures in lijn zijn met die van de gehele Amref organisatie. Je haalt energie uit het feit dat geen één dag hetzelfde is en dat je op operationeel en tactische niveau in de weer bent met een grote verscheidenheid aan HR onderwerpen. Je kunt daarbij denken aan werkzaamheden op het gebied van Werving & Selectie, Arbeidsvoorwaarden, Training & Learning, Performance Management, Arbo en Arbeidsomstandigheden.

Maar dat is niet alles. Je bent de vraagbaak voor medewerkers met betrekking tot Amref HR-beleid en overige HR-onderwerpen. Maar ook voor vragen van leidinggevenden deins je niet terug. De HR Manager ondersteun je bij het verder ontwikkelen van de HR strategie van ons Nederlandse kantoor.

Heb je daarna nog tijd over dan help je mee met de uitvoering van terugkerende HR-projecten, zoals de RI&E en het Medewerker Tevredenheidsonderzoek. Of je levert een bijdrage aan ons internationale beleid.

Wat breng je mee?
• Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van personeelsmanagement;
• minimaal 3 jaar werkervaring in een brede HR functie;
• ervaring in het kunnen omzetten van een HR strategie in tactisch en operationeel HR-beleid;
• een initiatiefrijke en hands-on mentaliteit;
• een ondernemende persoonlijkheid, die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
• het vermogen om met verschillende doelgroepen te kunnen communiceren;
• goede spreek- en schrijfvaardigheid in zowel Nederlands als Engels;
• HR ervaring buiten de goede doelen sector is een pré.

Wat bieden wij je?
• Een dynamische en zelfstandige functie in een professionele, internationale organisatie met standplaats Leiden;
• een tijdelijk dienstverband voor de periode van één jaar, met de intentie tot verlenging;
• een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een premievrij pensioen).

Geïnteresseerd?
Stuur jouw motivatie en CV (in Word- of PDF-document) dan vóór 18 januari 2021 naar sollicitaties@amref.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Miranda Bulpitt – Hoff (HR Manager) via Miranda.Bulpitt-Hoff@amref.nl. Je kunt ook kijken op www.amref.nl.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur uitgaan naar een eventuele interne kandidaat.

In de samenstelling van ons personeel streven we naar culturele diversiteit
en evenwicht in het aantal mannen en vrouwen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief