Rutgers strijdt voor seksuele gezondheid en seksuele rechten van iedereen. Waar ook ter wereld. Onder seksuele gezondheid wordt niet alleen de afwezigheid van soa’s, ongewenste zwangerschappen of seksuele problemen verstaan. Het gaat ook over prettige, gewenste en gelijkwaardige seksuele contacten. Vrij van dwang, discriminatie of geweld. Rutgers verbindt onderzoek, praktijk en lobby. Ons werk kenmerkt zich door een inclusieve en activistische benadering van seksuele vorming, verbeterde toegang tot anticonceptie en veilige abortus en de preventie van seksueel geweld. Hierbij ligt onze focus op mensen tot 30 jaar.

Rutgers is nationaal en internationaal actief in 18 landen. Onze organisatie wordt gevormd door 120 gepassioneerde professionals in Nederland en Indonesië.

Vanaf 1 januari 2021 zijn Rutgers en Dance4Life een volledige fusie aangegaan met behoud van de eigen merken. Rutgers en Dance4Life werken al jaren samen om de seksuele gezondheid en rechten van jongeren wereldwijd te verbeteren. De verschillende krachten in beide organisaties bieden kansen om onder de vlag van Rutgers nog meer impact te maken.

Wij zijn op zoek naar een

HR Manager

(32 uur per week, vacaturenummer 2021-26)

Functie

Als HR Manager bij Rutgers ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een heldere HR-visie en strategie op het gebied van o.a. werving en selectie, opleiding en ontwikkeling, arbeidsvoorwaarden, ziekteverzuim en mobiliteit.

Binnen Rutgers is HR een lijnverantwoordelijkheid. Je bent een strategisch partner voor de lijn en denkt (pro)actief mee op diverse HR-thema’s en beleidsterreinen. In jouw functie als HR Manager adviseer en verstevig je onze directie, managers en programmamanagers in de uitvoering van hun people management taken. Daarmee draag je bij aan een optimale bedrijfsvoering en aan de prestaties van het management en onze medewerkers. Je doet dit samen met een team van twee HR Adviseurs aan wie je als toegankelijk en mensgericht leider tevens leiding geeft. Je rapporteert aan de Manager Bedrijfsvoering met een directe lijn naar het MT.

Werkzaamheden

Het betreft een brede functie die het hele HR-spectrum beslaat:

 • Je initieert, ontwikkelt, implementeert en evalueert het HR-beleid, aansluitend op het organisatiebeleid, de CAO en wettelijke kaders;
 • Je vertaalt de organisatiestrategie naar concrete HR-plannen. Je stelt het jaarplan (inclusief budget) en de HR-agenda op, bewaakt de voortgang en levert de benodigde rapportages;
 • Je adviseert directie, managers en programmamanagers op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau op alle voorkomende HR-onderwerpen;
 • Je overlegt met de directie en ondernemingsraad over HR-aangelegenheden;
 • Je begeleidt uiteenlopende HR-projecten;
 • Je coacht, ontwikkelt en faciliteert het HR-team.

Profiel 

We ontmoeten graag iemand die voldoet aan het volgende profiel:

 • Je bent een proactieve HR-professional met een duidelijke visie op HR-strategie en -beleid;
 • Je bent zowel mens- als organisatiegericht en hebt inzicht op bestuurlijk vlak;
 • Je weet mensen te motiveren en te enthousiasmeren en hebt een groot inlevingsvermogen;
 • Je bent communicatief, sociaal vaardig, integer en transparant;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en bent resultaatgericht.
 • Je maakt onderdeel uit van een klein team en bent dus hands-on in de uitvoering van werkzaamheden op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau.

Functie-eisen 

Wij zoeken een enthousiaste collega die voldoet aan de volgende eisen:

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van personeel en organisatie, organisatiekunde, of gedragswetenschappen;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Bij voorkeur ervaring in een internationaal opererende organisatie;
 • Ervaring met sociale partners en een ondernemingsraad;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels.

Arbeidsvoorwaarden 

Wij bieden een uitdagende baan in een ambitieuze organisatie met gedreven collega’s. Het betreft een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging. De salariëring bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek maximaal € 4.717 bruto per maand (FWG-schaal 60). Op deze functie is de CAO-GGZ van toepassing.

Informatie en sollicitatie

We willen een meer inclusieve en diverse organisatie creëren die individuele verschillen in het personeelsbestand waardeert en ervoor zorgt dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Voel je je hiertoe aangetrokken? Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 23 augustus 2021 (voor 09:00 uur) te solliciteren. De eerste gespreksrondes zullen waarschijnlijk plaatsvinden in de week van 30 augustus. Een mogelijke tweede gesprek vindt plaats in de week van 06 september (zeer waarschijnlijk op vrijdag 10 september). Fijn als je met deze  data rekening kan houden.

Reageren op deze vacature kan uitsluitend via de link naar het online sollicitatieformulier in de betreffende vacature op www.rutgers.nl/vacatures.   

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marlies Tan, HR Manager a.i. via vacatures@rutgers.nl. Ga voor meer informatie ook naar onze websites www.rutgers.nl/www.rutgers.international.

 

Jouw persoonlijke gegevens zullen zes maanden na afloop van de sollicitatieprocedure vernietigd worden.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd.

Mocht dit niet jouw droombaan zijn, ondersteun Rutgers dan door deze vacature te delen binnen jouw netwerk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

Rutgers_logo_300-px-vierkant

Rutgers

Waar wij voor staan Seksualiteit en relaties maken onderdeel uit van ieders leven. Een goede seksuele gezondheid heeft een positief effect …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief