For those in need! Kom jij Dorcas versterken? Samen met honderden collega’s in binnen- en buitenland én met tienduizenden vrijwilligers investeren wij in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld zijn.

Ben jij op HR vlak breed ontwikkeld, word je blij van werken aan verschillende projecten en wil jij graag werken voor een christelijke, dynamische hulp- en ontwikkelingsorganisatie? Lees dan verder want wij zijn op korte termijn op zoek naar een daadkrachtige en enthousiaste

HR Adviseur

(Almere, 32 uur per week)

Functie

Als HR adviseur ben je op veel plekken in de organisatie betrokken. Je adviseert de landendirecteuren van jouw regio over leiderschapsontwikkeling, recruitment, integrity en alle voorkomende HR taken. Bij een (humanitaire) crisis in één van jouw landen werk je nauw samen met je collega’s van Humanitarian Aid en Finance om zo snel mogelijk het landenteam te versterken. Op het International Office geef je advies aan managers en MT over het brede HR werkveld.

Dorcas is een organisatie in ontwikkeling, dat geeft je ruimte om te werken aan verschillende projecten. Als jij kansen ziet die wij nog niet ontdekt hebben, dan geven we je ruimte om hiermee aan de slag te gaan. In een betrokken en nieuw HR team kan je jouw talenten inzetten. Wij horen graag welke dat zijn.

Dit betekent dat jij…

 • adviseur en businesspartner bent van een aantal  landendirecteuren en het (internationale) management voor het brede HR werkveld;
 • verantwoordelijk bent voor het volledige recruitmentproces binnen jouw werkgebied;
 • verantwoordelijk bent voor een aantal HR projecten waarbij je samenwerkt met (internationale) collega’s en het (internationale) management.
 •  managers adviseert over de impact van (internationale) HR-onderwerpen op de organisatie;
 • de kans krijgt om 1 tot 2 keer per jaar te reizen naar één of meerdere landenkantoren.

Wij zoeken jouw als je…

 • beschikt over meerdere jaren relevante werkervaring bij voorkeur in een internationale setting;
 • kennis van (internationale) HR trends en ontwikkelingen up to date is;
 • ervaring hebt met projectmatig werken;
 • makkelijk kunt schakelen tussen strategie en operationeel support;
 • affiniteit hebt met internationale ontwikkelingssamenwerking of humanitaire hulpverlening;
 • de Nederlandse en Engelse taal beheerst in spreken en schrijven;
 • een proactieve houding hebt en tot goede resultaten weet te komen;
 • probleemoplossend, cultureel sensitief en sterk bent in plannen en organiseren en daarnaast beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • leeft en werkt vanuit je christelijk geloof en je helemaal kunt vinden in onze missie, visie en kernwaarden*.
 • een afgeronde relevante hbo opleiding hebt.

Wat wij je bieden

Wij bieden je een uitdagende functie binnen een internationale organisatie met een bijzondere missie. Je werkomgeving is informeel, inspirerend en dynamisch. Binnen het HR team werk je samen met Annerieke, Dave, Ype, Tamara en Geriene, gemotiveerde collega’s die je graag helpen om snel wegwijs te zijn in jouw nieuwe functie.

De functie is ingedeeld in schaal 9 (€ 2.762,30 – € 3.936,56 bruto per maand, op basis van 40 uur). Daarnaast kennen wij een premievrij pensioen, flexibele werktijden, reiskostenvergoeding en krijg je de beschikking over een laptop en telefoon. Je werkt vanaf het kantoor in Almere, vlakbij de A6, maar hebt ook de mogelijkheid om deels thuis te werken. Lunchen doen we op kantoor meestal met elkaar in de kantine.

Interesse?

Word je enthousiast van onze missie en wil jij je hier graag voor inzetten? Mail dan je cv en motivatiebrief naar hr@dorcas.nl. We lezen in jouw motivatie graag waarom jij vanuit je christelijk geloof bij ons aan de slag wilt gaan. We gaan direct met kansrijke kandidaten in gesprek en sluiten de procedure als we een goede kandidaat gevonden hebben.

Voor vragen over de procedure of functie kun je terecht bij Dave Leeflang, HR adviseur 06-15596330.

Acquisitie door werving- en selectiebureaus wordt in deze fase van het proces niet op prijs gesteld.

*Alle medewerkers van Dorcas ondertekenen de Dorcas-gedragscode en zijn verplicht zich hieraan te houden. In onze gedragscode heeft de bescherming van het kind specifieke aandacht. Wij volgen hierbij de PSEA-richtlijnen (Protection Against Sexual Exploitation and Abuse). Tijdens de sollicitatieprocedure verrichten we een antecedentenscreening, inclusief referenties van voormalige werkgevers. Je vindt onze gedragscode via dorcas.nl/organisatie bij downloads.

Dorcas_400px

Dorcas

Dorcas is een christelijke organisatie voor noodhulp en internationale samenwerking. Dorcas werkt in Oost-Europa, Oost-Afrika en het …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief