Je kent de VPRO van Zondag met Lubach, Zomergasten, Tegenlicht, On Stage en series en podcasts als 100 dagen voor de klas, De plantage van onze voorouders en De wereld van de Chinezen.
De komende jaren staan we voor de uitdaging om een jonger en diverser publiek te bereiken. Ben jij de hoofdredacteur die hier de komende tijd leiding aan gaat geven? 

De VPRO is een creatieve mediaorganisatie met een lange journalistieke traditie in het hart van de publieke omroep. De VPRO wil laten zien wat er leeft aan ideeën, wat plannen en meningen waard zijn, wat feit is en wat fictie en welke inzichten het verdienen boven te komen drijven. We richten de blik vooruit in een wereld die schreeuwt om nieuwe perspectieven.

Met een nieuwe erkenning gaat de VPRO van 2022 tot 2026 door als publieke omroep. Met HUMAN hebben we een samenwerkingsomroep opgericht. De belangrijkste ambitie voor de komen de jaren is om met onze programma’s een jonger en diverser publiek te bereiken. Daarvoor moeten we ook zelf inclusiever worden en gaan we op zoek naar de verhalen die een nieuwe en diversere generatie aanspreken en media die daarbij horen.

De VPRO maakt programma’s voor nieuwsgierige mensen. Dat zijn we zelf ook. De voorliefde voor originaliteit zit diep, net als de drang om altijd te willen weten hoe het echt zit. We koesteren onze bestaande titels en zetten steeds weer nieuwe producties neer. Voor een gekend en een nieuw publiek op alle denkbare platformen. Van jeugdprogrammering tot diepgravende onderzoeksjournalistiek: We blijven kiezen voor vernieuwing en we mijden het veilige midden.

Klik hier voor uitgebreide informatie over de functie en het werk van de hoofdredactie.

Wat bieden wij?
Een dynamische en uitdagende baan bij de mooiste omroep van Nederland. De functie is ingedeeld in salarisklasse L en het salaris zal liggen tussen € 5.400,- en € 8.600,- bruto per maand, op basis van fulltime dienstverband (36 uur). Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering.

Informatie en sollicitatie 

Klik hier voor uitgebreide informatie over zowel de functie als de hoofdredactie.

De VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Geïnteresseerd? Solliciteer dan direct en stuur ons je motivatie met CV uiterlijk 15 augustus 2021 via de sollicitatiebutton op vacatures.vpro.nl/hoofdredacteur media.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden van 25 augustus t/m 1 september 2021.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Trang Nguyen Mai, P&O adviseur, via t.nguyen.mai@vpro.nl

vpro-goed

VPRO

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief