Een baan als hoofdredacteur & content expert op het leukste kantoor van Amsterdam!
Stichting Mainline is een non-profit organisatie met het hoofdkantoor in Amsterdam en haar werkterrein in zowel binnen- als buitenland. Mainlines missie is het bevorderen van de gezondheid en het verbeteren van de rechtspositie van mensen die drugs gebruiken.
Mainline heeft een informele werksfeer, met een grote maatschappelijke betrokkenheid en hoge professionele standaard. De organisatiestructuur is plat en biedt veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Je hebt de mogelijkheid om op journalistiek en digitaal gebied los te gaan. Het werkveld is uitdagend en biedt veel ruimte voor ontwikkeling.

Wie zijn wij?
Stichting Mainline is een non-profit organisatie met het hoofdkantoor in Amsterdam en haar werkterrein in zowel binnen- als buitenland. Mainlines missie is het bevorderen van de gezondheid en het verbeteren van de rechtspositie van mensen die drugs gebruiken. Dit doen wij zonder primair het druggebruik zelf terug te willen dringen en vanuit respect voor de keuzevrijheid en mogelijkheden van de individuele gebruiker. Lees hier meer over onze missie, visie en organisatiedoelstellingen: http://mainline.nl/page/missie-visie-en-doelen

De baan
Een van Mainline’s kerntaken binnen Nederland is het uitvoeren van signalerend veldwerk onder gemarginaliseerde mensen die drugs gebruiken. Mainline focust zich van oorsprong op heroïne- en basecokegebruikers, maar is zich in de loop van de jaren ook gaan richten op andere doelgroepen zoals ghb- en crystal meth-gebruikers. Ondersteunend aan het veldwerk publiceert Mainline uniek voorlichtingsmateriaal. Samen met een groep betrokken freelancers, vormen onze veldwerkers de redactie bij Mainline.
Mainline’s paradepaardje is het magazine dat vier keer per jaar uitkomt met een oplage van 10.000 edities. Het blad over drugs en gezondheid wordt via post en veldwerk verspreid onder druggebruikers in het hele land. Het blad komt op die manier terecht bij verslavingszorginstellingen, inloophuizen, gebruiksruimtes, tippelzones en methadonposten. Mainline zoekt een hoofdredacteur die het magazine en onze andere voorlichtingsmaterialen coördineert en uitbouwt. Hiernaast willen wij de komende jaren meer digitaal materiaal produceren, ondersteunend aan ons online veldwerk. Dit met het doel om het bereik onder onze doelgroepen te vergroten en het contact te verstevigen.
Naast het uitzetten en coördineren van onze voorlichtingsmaterialen, wordt onze nieuwe hoofdredacteur verantwoordelijk voor alle externe communicatie: richting mensen die drugs gebruiken, de professionals die met hen werken en beleidsmakers. Hierbij hoort ook het onderhouden van contact met de media.

Werkzaamheden

Onze ideale hoofdredacteur & content expert:
• Is verantwoordelijk voor het opzetten van een journalistieke en digitale koers van de communicatiematerialen, waaronder het magazine en andere voorlichtingsmaterialen
• Coördineert de redactie, zit redactievergaderingen voor en stuurt (freelance) schrijvers, vormgevers en fotografen aan
• Bouwt de komende jaren aan Mainline’s online aanwezigheid
• Schrijft briefings, geeft inhoudelijk feedback op artikelen en bewaakt de kwaliteit
• Maakt de planning van alle communicatiematerialen en bewaakt het budget
• Is verantwoordelijk voor Mainline’s externe communicatie: richting mensen die drugs gebruiken, professionals die met hen werken en bijvoorbeeld beleidsmakers
• Coördineert mediacontacten en bouwt deze uit. Treedt waar nodig op als woordvoerder
• Vindt het leuk om met regelmaat mee te gaan op veldwerk (o.a. om verhalen op te halen)

Bij interesse kan onze hoofdredacteur ook meedenken en werken aan onze sociale onderneming: Drugsmuseum Poppi

Profiel
• HBO werk- en denkniveau (journalistiek/ communicatie)
• Affiniteit met harm reduction, verslavingszorg of het brede drugsveld
• Aantoonbare ervaring in print en online media

Hiernaast:
• Ben je een allround content-expert met ervaring in het neerzetten van een cross-mediale strategie
• Heb je ervaring en/of een sterke (digitale) visie als hoofdredacteur
• Heb je een vlotte pen en ben je bedreven in het neerzetten van een goed journalistiek verhaal
• Denk je in doelgroepen, hoe deze te bereiken en welke taal te gebruiken
• Ben je maatschappelijk betrokken
• Is ervaring met marketing/sales meer dan welkom
• Heb je een open en pragmatische houding, en ben je flexibel en stressbestendig
• Heb je visie, denk je strategisch en ben je ambitieus

Omdat Mainline ook veel internationaal werkt is een vloeiende beheersing van het Engels een grote plus.

Wij bieden
Een baan op het leukste kantoor van Amsterdam! Mainline heeft een informele werksfeer, met een grote maatschappelijke betrokkenheid en hoge professionele standaard. De organisatiestructuur is plat en biedt veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Je hebt de mogelijkheid om op journalistiek en digitaal gebied los te gaan. Het werkveld is uitdagend en biedt veel ruimte voor ontwikkeling.De hoofdredacteur is een belangrijke speler in ons veldwerkteam en valt onder de nationale teamleider.
Mainline biedt een net salaris (€3.437 – €4.037 op fulltime basis), goede secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden. Wij bieden in principe een jaarcontract – met mogelijkheid tot verlenging, maar staan ook open voor ZZP’ers.
Reacties
Stuur je CV met motivatiebrief vòòr 2 oktober 2021 naar Desiree van Dok (officemanager) via d.vandok@mainline.nl, o.v.v. ‘sollicitatie hoofdredacteur/content expert’.
Wil je meer weten over het werk van Mainline of publicaties inzien, neem contact op met onze huidige hoofdredacteur Tim Jansma via t.jansma@mainline.nl

MainlineLogo_geel_klein 250 px

Mainline

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief