Omschrijving bedrijf

De missie van het HipHopHuis: de wereld veranderen met hiphop. Het HipHopHuis is een broedplaats voor de beleving en ontwikkeling van hiphopcultuur. Een energieke community van creatieve mensen met een positief-kritisch wereldbeeld die dagelijks met hiphopmuziek, -dans of -lifestyle bezig zijn. Een organisatie die voorbij de 4 elements gaat, vertrekkend vanuit de waarden

van hiphop. Een thuishaven die mensen verenigt, onze cultuur naar een ‘hoger’ niveau tilt en een bron is voor plezier, passie en possibilities. Om als culturele beweging verder te groeien investeren wij niet alleen in vakmanschap en artistieke vaardigheden, maar ook de cultuur in de breedte en de maatschappelijke context. Daarom zoeken wij een programmaleider culture & knowledge. Groei met ons mee naar het ultieme hiphopcentrum.

 

Functieomschrijving

Het HipHopHuis is op zoek naar een programmaleider culture & knowledge om de kennis, awareness, values en geschiedenis binnen hiphop- en zwarte cultuur te agenderen. Wil jij met jouw liefde voor hiphop je richten op de verdere ontwikkeling van onze genres en communities? Als programmaleider bouw jij – samen met de programmaleider dans – mee aan het inhoudelijke aanbod van het HipHopHuis. Dit doe je vanuit het intellectueel leiderschap en eigenaarschap in de landelijke scene, om de betekenis van onze culturele beweging te ervaren en te duiden. Je verbindt denkers en doeners met elkaar, lokaal, landelijk en internationaal. Daarmee leg je een stevige basis voor verbeeldingskracht, zelfkennis, cultureel- en historisch besef van een hiphop generatie.

Onze visie is dat de hiphop sector op een duurzame manier versterkt wordt door creatives die over zelfkennis beschikken, artistieke en zakelijke skills bezitten en zich doorlopend blijven ontwikkelen. Met een sterk netwerk van (bi)culturele initiatiefnemers die in het hele land actief zijn, vergroten we de unity, de reikwijdte en de slagkracht van hiphop culture.

 

Werkzaamheden:

Jij…

  • Draagt verantwoordelijkheid voor de realisatie en het initiëren van beeldbepalende programma’s, cursussen, publicaties, seminars, mediaproducties, tentoonstellingen en andere evenementen.
  • Onderhoudt contacten en maakt afspraken met (internationale) artiesten, sprekers, schrijvers, denkers, promotors, producenten, financiers, distributeurs en partnerorganisaties.
  • Doet research, signaleert relevante ontwikkelingen in het internationale veld, de markt en maatschappij, onderhoudt een relevant netwerk en scout nieuwe initiatieven.
  • Beheert het programmabudget, maakt afwegingen over (verwachte) kosten/opbrengsten en ondersteunt bij werving van extern geld van diverse fondsen ter financiering van (onderdelen van) de programmering
  • Hebt een coördinerende taak, kan leidinggeven en adviseert de directie over programmabeleid
  • Verstrekt intern en extern de informatie over de programma’s voor de marketing-, productie-, en financiële collega’s.
  • Bent zelf aanwezig bij de activiteiten/evenementen.

 

Profiel werknemer
Jij…
bent een deskundige op het gebied van hiphop- en zwarte cultuur
je hebt een (inter-)nationaal netwerk in deze sector
hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
bent strategisch, creatief en vindingrijk
bent ondernemend en kan goed organiseren
hebt people skills en inlevingsvermogen
voelt je thuis in een cultureel diverse en inclusieve omgeving
bent niet bang feedback te geven of te krijgen
bent mondig en kan goed communiceren in het Nederlands en Engels

 

Wat bieden wij
een toffe uitdaging bij een organisatie in een moment van groei en transitie
een down-to-earth, open bedrijfscultuur met een warm team
de mogelijkheid om je in te zetten voor the culture
een opdracht voor ten minste 24 uur in de week (met uitzicht op een vast dienstverband)) flexibele werktijden met een aantal vaste overlegmomenten
een werkplek naast het Centraal Station van Rotterdam
vrij toegang tot evenementen, lessen en merchandise van het HipHopHuis
een salaris in overeenstemming met de CAO Kunsteducatie

 

Heb je interesse in een bijzondere en uitdagende werk met gepassioneerde collegas? Stuur dan je motivatie + CV naar programma@hiphophuis.nl met “Vacature programmaleider culture & knowledge” in het onderwerp. Sluitingsdatum: 18 maart 2021

 

 

 

HipHopHuis-logo

Stichting HipHopHuis

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief