Ben jij gek op kinderen? Heb je hart voor migranten en wil je graag iets bijdragen? Het Harriet Tubman Huis – een kleinschalige, tijdelijke opvang voor ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen – is opzoek naar een activiteitenbegeleider.

Taakomschrijving
De activiteitencommissie van het Harriet Tubman Huis bestaat op het moment uit drie personen. Omdat wij het belangrijk vinden dat er minstens één keer per week activiteiten voor de kinderen (tussen 4-12 jaar) worden georganiseerd, zijn wij opzoek naar een vierde activiteitenbegeleider, die eens in de twee weken ongeveer 3 uur beschikbaar is. Daarnaast zou het fantastisch zijn als diegene ook, bijvoorbeeld tijdens de schoolvakanties, aan grotere activiteiten wil deelnemen.

Denk hierbij aan het begeleiden en bedenken van zowel binnen als buiten, sport, culturele- en/of ontspannings-uitjes.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
We zoeken iemand met een stevige en warme persoonlijkheid, die het liefst al ervaring heeft met kinderen. Geduld, gevoel voor humor en betrokkenheid bij vluchtelingenproblematiek is belangrijk. Daarnaast de bereidheid om zo nodig ook met andere klusjes te helpen, zoals het opruimen van de kinderkamer of het opknappen van het huis.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?
Er zijn bijeenkomsten en intervisie met de leden van de activiteitencommisie en de coördinator.

Daarnaast wordt er aan alle vrijwilligers een paar keer per jaar scholing aangeboden passend bij het werk en de doelgroep

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een warme omgeving, leuke collega’s, ondersteuning en coaching door coördinatoren
  • Reiskosten- en/of vrijwilligersvergoeding
  • Vrijwilligersverzekering via de Gemeente Amsterdam

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
Je helpt kinderen te ontspannen en plezier te hebben in een aangrijpende fase van hun leven. Zo wachten zij bijvoorbeeld op spannend nieuws m.b.t. hun asielprocedure. Je krijgt de mogelijkheid om je kennis en ervaring te delen met anderen en je maakt kennis met andere culturen.

Werktijden
Eens per twee weken, ongeveer 3 uur. Een keer in de twee maanden vrijwilligersbijeenkomst om bij te praten, elkaar te ontmoeten en initiatieven uit te werken. Inzet van minimaal 1 jaar.

Hoe kom je in aanmerking?
Interesse? Stuur een mailtje met je motivatie naar coordinator@harriettubmanhuis.nl. Mocht je vragen hebben, dan kan je deze mailen naar hetzelfde adres. Een VOG is verplicht en wordt voor je aangevraagd.

 

Harriet Tuban Huis

Harriet Tubman Huis

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief