In dit project kun je als vrijwilliger helpen om een idealistische en enthousiaste groep mensen hun droom te verwezenlijken: het opzetten van een woon-werkgemeenschap waar iedereen zich thuisvoelt en waar op een goede manier met elkaar en de natuurlijke omgeving wordt omgegaan. In de Franse Elzas, waar dit project plaatsvindt, kan de relatie tussen Franse en Duitse inwoners nog zeker verbeterd worden.

De kerngroep van ‘Vereniging Langenberg’ bestaat uit ongeveer 30 volwassenen en 10 kinderen uit Frankrijk en Duitsland. Zij hebben een ecologisch, integenerationeel en grensoverschrijdend woon- en leefproject voor ogen. In april 2019 heeft de vereniging een prachtig stuk land kunnen kopen, direct aan de Frans-Duitse grens, met daarop het vervallen chateau Langenberg. Zij willen dit landgoed omvormen tot een ecologisch project, met een moestuin en een fruittuin op grond van richtlijnen voor permacultuur en huizen van stro. Daarnaast komt er een ecologische camping op het terrein.

Werk
In dit project ga je als vrijwilliger helpen bij de bouw van woningen van strobalen, pleisteren met klei/leem en kun je worden ingezet voor algemeen renovatiewerk aan het chateau en het landschap.

Accommodatie
Accommodatie in het project in een grote slaapzaal met bedden. Je neemt wel je eigen beddengoed en slaapzak mee! Er is één slaapzaal, dus mannen en vrouwen slapen gemengd.

Meer info? Klik dan hier.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land beter leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met meer dan 70 kleinschalige projecten in het binnen- en buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Goed om te weten: we bestaan al meer dan 60 jaar, én we zijn een CBF erkend Goed Doel.

Meer informatie over IBO-Nederland
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze vrijwilligersprojecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
email: info@ibo-nederland.org
tel. 024 3226074

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief