Afrika is een prachtig en divers continent dat volop in ontwikkeling is. Amref Flying Doctors, in Afrika bekend als Amref Health Africa, werkt aan een gezond en sterk Afrika. Het kantoor in Nederland is het grootste Noordelijke kantoor binnen de Amref-familie. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie met meer dan 60 jaar ervaring. Vanuit Nederland zet Amref Flying Doctors zich vooral in voor de gezondheid van Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot gezonde sterke vrouwen.

Wij willen blijven excelleren. Dit vraagt om voortdurende innovatie, duurzame, efficiënte en vruchtbare samenwerkingen, groei van professionaliteit en kwaliteit van de dienstverlening en een flexibele instelling van onze medewerkers.

Amref Flying Doctors zoekt een Head of Programmes die mee wil bouwen aan de organisatie, in nauwe samenwerking met onze collega’s van Amref Health Africa.

Als Head of Programmes geef je leiding aan de afdeling Research, Advocacy & Programmes (RAP) die verantwoordelijk is voor een groot aantal projecten en programma’s die vanuit Nederland worden gefinancierd en samen met de collega’s in Afrika en partijen in Nederland worden opgezet en uitgevoerd. Dit gebeurt via programmaontwikkeling, advocacy, (institutionele) fondsenwerving, partnership brokering, bewijsvoering en onderzoek.

In verband met interne doorstroom zij we per direct op zoek naar een:

Head of Programmes (tevens MT-lid)  5 dagen /37,5 uur per week

Wat ga je doen?

Als Head of Programmes lever je een significante bijdrage aan de visie en missie van Amref Flying Doctors. Met jouw afdeling ben je verantwoordelijk voor de doorvertaling van deze visie en missie in ons programmabeleid. Dat betekent dat je ons programmaportfolio structureert en uitbouwt met als doel het leveren van een aanzienlijk aandeel aan de acquisitie en het relatiebeheer van grote donoren zoals overheden en (inter)nationale partijen. Primair gericht op de Nederlandse markt, maar conform ons strategisch plan op termijn ook daarbuiten. Tegelijkertijd bouw je mee aan een verregaande samenwerkingsrelatie met deze partijen ten behoeve van het creëren van impact in Afrika.

In jouw rol als Head of Programmes woon je relevante themaworkshops en meetings bij om een netwerk te creëren op diverse kennisgebieden. Je onderhoudt contacten met interne en externe partijen en investeert in strategische samenwerkingsverbanden met de Country Directors van Amref en onze Chief Programmes Officer in Nairobi. Ook ontwikkel je goede relaties met andere afdelingen binnen ons hoofdkantoor en zorg je voor een constructieve samenwerking met het Head of Programmes van andere noordelijke kantoren.

Als inspirerende en enthousiaste leidinggevende zorg je ervoor dat jij en jouw team een inhoudelijke bijdrage leveren aan de activiteiten van Amref Flying Doctors. Door middel van nauwe samenwerking met de afdeling Corporate Communications, Fundraising & Partnerships werk je – samen met jouw team – mee aan het ontwikkelen van voorstellen, ben je betrokken bij acquisitie en behoudgesprekken voor corporates, particulieren en stichtingen en verzorg je informatievoorziening over impact en resultaten. Je hebt ervaring in verander- en organisatiemanagement, zodat je het team kunt ondersteunen in een voortdurend veranderende omgeving, zowel extern als intern.

Het Head of Programmes is één van de vier MT-leden. Hierdoor ben je mede verantwoordelijk voor het functioneren van de gehele organisatie, maar vertegenwoordig je in het MT tegelijkertijd de belangen van jouw team. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan organisatiebrede en beleidsmatige zaken zoals ons strategisch plan, het jaarplan, de begroting en de hoofdlijnen van interne procedures en beleid, maar ook aan het uitdragen van onze cultuur, normen en waarden. Tenslotte draag je bij aan een transparante en open verantwoording van de resultaten van ons jaarplan en meerjaren strategie naar de Raad van Toezicht en naar alle overige belanghebbenden.

Wat breng je mee?

 • WO werk- en denkniveau met een achtergrond op het gebied van internationale samenwerking;
 • minimaal 7 jaar werkervaring in een internationale, complexe organisatie in ontwikkelingssamenwerking (bij voorkeur op het gebied van gezondheid in Afrika);
 • uitgebreide ervaring met programmastrategie, -beleid, -management, en evaluatie;
 • ervaring met fondsenwerving en netwerken bij grote donoren;
 • leidinggevende ervaring;
 • ervaring met een organisatiebrede rol op directie- of MT-niveau;
 • gevoel voor politieke verhoudingen;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels; Frans is een pre;
 • een stevige persoonlijkheid met gevoel voor humor, overtuigend, innovatief, daadkrachtig, gericht op samenwerken en empathisch;
 • Een passie voor Afrika en het werk van Amref Health Africa.

Wat bieden wij je?

 • Een interessante, strategische en uitdagende functie met ruimte voor initiatief en ontwikkeling bij een waarde gedreven internationale organisatie met innovatieve ambities;
 • een tijdelijk dienstverband voor de periode van één jaar, met de intentie na dit jaar tot omzetting voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • een maximaal salaris EUR 6.945 bruto per maand en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een premievrij pensioen).

Geïnteresseerd?

Stuur jouw motivatie en CV (in Word- of PDF-document) zo spoedig mogelijk naar sollicitaties@amref.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Patricia Vermeulen, CEO, p.vermeulen@amref.nl. Je kunt ook kijken op www.amref.nl

De vacature wordt tegelijkertijd intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur uitgaan naar een interne kandidaat. Voor zowel interne als externe kandidaten zal een assessment onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.In de samenstelling van ons personeel streven we naar culturele diversiteit en evenwicht in het aantal mannen en vrouwen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief