Wil je een maatje zijn voor een Franssprekende vrouw in een tijdelijke, kleinschalige opvang voor ongedocumenteerde vrouwen? Wij zoeken een Buddy.

Het Harriet Tubman Huis bestaat ruim twintig jaar. Ons doel is ongedocumenteerde vrouwen en kinderen tijdelijke opvang te bieden en ze weer toekomstperspectief te geven. We werken met een kwetsbare doelgroep, soms in een uitzichtloze en vaak stressvolle situatie. We brengen in kaart wat er nog wél mogelijk is en werken aan de zelfstandigheid van de vrouwen. Het huis draait volledig op de inzet van vrijwilligers. We hebben een heel actief bestuur, dat ons bijstaat in het reilen en zeilen van het huis.

TAAKOMSCHRIJVING
We zijn opzoek naar een Franssprekende, vrouwelijke Buddy voor een vrouw, zonder kinderen, die op dit moment in het Harriet Tubman Huis verblijft. Wachten op het besluit of je een verblijfsvergunning krijgt is slopend en brengt veel stress met zich mee. Het gevoel hebben dat je er niet alleen voor staat, is hierbij belangrijk. Maak jij het verschil?

Taken houden o.a. in:

– Het bieden van een luisterend oor

– Helpen bij het opbouwen van zelfstandigheid, helpen met brieven begrijpen

– Mee naar gesprekken (arts, instanties, etc.)

– Het ondernemen van leuke activiteiten

Maar, wat vooral belangrijk is, is de menselijke connectie: kijken waar je kan helpen, met als doel dat zij zich gesteund voelt in deze periode in haar leven. Ze zal zelf aangeven waarvoor ze ondersteuning wil.

Vanwege de band en het vertrouwen dat je opbouwt vragen we inzetbaarheid voor minimaal 1 jaar en aanwezigheid bij onze vrijwilligersvergaderingen en intervisie.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?
Je hoeft niet werkzaam te zijn in de zorg. Maar het helpt wel als je enige levenservaring hebt, relativeringsvermogen, geduld en respect voor andere culturen.
We zoeken specifiek naar vrouwen, aangezien er in het huis enkel vrouwen en kinderen wonen.

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?
Wanneer je een vrouw of gezin ondersteunt kun je rekenen op steun en coaching op maat van de coördinator, bijeenkomsten, intervisie met vrijwilligers en deskundigheidsbevordering in de vorm van themabijeenkomsten.

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?
Er is een prettige en open werksfeer. Je leert van ervaren coördinatoren en andere vrijwilligers, je maakt kennis met andere culturen en ziet de positiviteit en kracht van onze bewoonsters, die soms lang moeten wachten tot ze een verblijfsvergunning krijgen. Het kost weinig tijd, maar levert veel op.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?
Werken in een tijdelijk opvang voor ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen is verrijkend. Je komt in contact met bijzondere mensen, andere gewoonten en culturen. Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor de vrouwen. Wekelijks of eens per twee weken ga je bij de vrouw of het gezin op bezoek.

WERKTIJDEN
Eén keer per week of per twee weken een paar uur aanwezig zijn bij de bewoonster in het huis in Amsterdam-Zuidoost, verplichte aanwezigheid op de periodieke overleggen en eens per jaar op een beleidsdag.

HOE KOM JE IN AANMERKING?
Stuur een bericht met je motivatie naar coordinator@harriettubmanhuis.nl, dan zal één van de coördinatoren contact met je opnemen. De kennismaking zal plaatsvinden in het huis. Een VOG is verplicht en wordt voor je aangevraagd.

Harriet Tuban Huis

Harriet Tubman Huis

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief