Wie bereiken wij op sociale media en waar liggen de kansen? Wat houdt kiezers bezig? En hoe kunnen we openbare digitale data nog beter inzetten in onze online campagne? Al vier verkiezingen op rij zit GroenLinks in de lift. Een grote drijvende kracht achter ons succes is onze online campagne. Voor de komende campagne zijn wij op zoek naar een Online data-analist die zijn/haar kennis en kunde in wil zetten om nóg verder te kunnen groeien. Wie bereiken wij op sociale media en waar liggen de kansen? Wat houdt kiezers bezig? En hoe kunnen we openbare digitale data nog beter inzetten in onze online campagne?

In deze voor GroenLinks nieuwe functie ga ja aan de slag op het snijvlak tussen kiezersonderzoek, online campagnevoeren en online marketing. Je houdt je voornamelijk bezig met sociale-mediadata. Digitale en tekstuele data, zoals kenmerken van berichten en reacties op sociale media en van hun afzenders, zijn een belangrijke bron van informatie over wat er speelt. Als online data-analist ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van analyses naar onze doelgroepen online, en wat hen beweegt. Met andere woorden, je helpt ons bij social listening en benchmarking. Hiervoor maak je gebruik van verschillende, al dan niet bestaande tools.

Je werkt in het team Beweging & Campagnes op het Landelijk Bureau van GroenLinks en zal veel samenwerken met het online team, onze kiezersonderzoeker en onze online marketeer.

GroenLinks houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, wat je huidskleur is, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw motivatie om onze beweging en ons team te versterken.

Wat ga je doen:

– Je brengt online doelgroepen in kaart en zorgt voor heldere inzichten voor de rest van het team. Je analyseert digitale data om te achterhalen wat de belangrijkste politieke onderwerpen zijn die spelen, en hoe verschillende doelgroepen daarover denken
– Hiervoor gebruik je verschillende analyses, zoals topic modeling, sentimentanalyse en netwerkanalyse
– Je werkt met bestaande tools of bent in staat je eigen tools en analyses te ontwikkelen met behulp van Python (of R)
– Je weet de resultaten om te zetten in concrete acties of aanbevelingen

Wat verwachten we van jou?

– Je hebt een achtergrond in politicologie, sociologie, (politieke) communicatie of aanverwante disciplines
– Je hebt kennis van en ervaring met kwantitatieve / statistische data-analyse in het algemeen, en kent methodes en tools om te werken met online datasets in het bijzonder
– Ervaring met Python of een vergelijkbare programmeertaal is een pre
– Je weet analyses en conclusies voor collega’s inzichtelijk te maken
– Je kent methodes en tools om te werken met online datasets
– Je bent ondernemend en flexibel ingesteld
– Je beheerst de Nederlandse taal

Wij bieden:

– De unieke kans om mee te kijken achter de schermen van een politieke partij
– Een plek in een groot, hecht en inspirerend campagneteam
– Goede arbeidsvoorwaarden en een werkweek van 32 uur
– Een salaris tussen € 2.400,- en € 3.600,- bruto per maand

Solliciteren:
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Lotte Jeursen (ljeursen@groenlinks.nl) Stuur je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV in één PDF-bestand, uiterlijk 9 april 2020 per e-mail naar personeelszaken@groenlinks.nl. De gesprekken vinden halverwege april plaats.

AK1l7Kua_400x400

Landelijk Bureau GroenLinks

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief