Nieuwsgierig, avontuurlijk en op zoek naar een mooie stage of zinvol vrijwilligerswerk? Beyond South America  een kleinschalig bemiddelingsbureau in vrijwilligerswerk en stages – helpt, koppelt en ondersteunt.

Beyond South America bemiddelt voor projecten in Zuid-Amerika. Nee, niet voor de standaard vakantieoorden, maar voor landen waar méér kan. Via Beyond South America kun je het prachtige Zuid-Amerika met hoge besneeuwde bergen, donkere jungles, bruisende steden, eindeloze stranden en een trotse bevolking leren kennen op een manier die bij jou past.

Beyond South America
Wij zijn een bedrijfje met grote dromen, en om deze dromen te verwezenlijken zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om vrijwilligerswerk duurzamer te maken. Hiervoor zullen we altijd op zoek gaan naar nieuwe partners en willen daarbij steeds weer andere doelgroepen aanspreken. Beyond South America (BSA) bestaat in dienst van Casa de la Alegria, een stichting in Cochabamba (Bolivia). Alle opbrengst van BSA gaat direct naar Casa de la Alegria.

Project
De Galapagoseilanden zijn gelegen in de Stille Oceaan, ongeveer 1000 kilometer van de westkust van Zuid-Amerika. Bekend voor zijn unieke en gevarieerde natuur en buitengewoon schoonheid. Kortom, dit is een must-see bestemming! Degenen die besluiten daarheen te reizen, moeten het privilege betalen, maar de algemene consensus is dat het de investering zeker waard is!

Het project is gericht op het behouden van de inheemse plantensoorten en het minimaliseren van de impact van invasieve nieuwe plantensoorten in deze unieke en kwetsbare omgeving.

Je verantwoordelijkheden zijn onder andere: bestrijding en uitroeien van invasieve soorten en het planten van endemische plantensoorten; het verzamelen van zaden; zaden en planten verzorgen in de kas; het voorbereiden van de grond voor beplanting; helpen bij het opzetten van leerzame workshops over de lokale omgeving en over het belang van de bescherming van de inheemse soorten om zo de bewustzijn bij de lokale bevolking te vergroten; helpen bij het verzorgen van de tuinen van de plaatselijke bevolking en samenwerken met lokale boeren bij het aanleggen van infrastructuur rondom de boerderijen om deze zelfvoorzienend te maken; ideeën uitwisselen over biologische landbouwtechnieken en dergelijke. Afhankelijk van jouw talenten, zal je meer verantwoordelijkheden krijgen. Dit project is ook zeer geschikt voor onderzoeksopdrachten.

Meer informatie
Hou je van wilde natuur en wil jij je inzetten voor de lokale bevolking en ze te ondersteunen in het proces van duurzaam landbouw? Neem contact op zodat we samen de vele mogelijkheden binnen dit project kunnen bespreken, via info@beyondsouthamerica.org (contactpersoon: Laurie IJzerman). Informatie over de kosten en voorwaarden vind je op: https://beyondsouthamerica.org. En wil je meer lezen over waar jouw geld aan gedoneerd wordt? Bezoek dan: casadelaalegria.nl. Graag zien we jouw berichtje tegemoet!

logo_casa_de_la_alegria-3

Casa de la Alegria Stichting

Stichting Casa de la Alegría (Huis van de Vrolijkheid) ondersteunt en faciliteert jongeren uit Cochabamba, Bolivia bij de ontwikkeling van …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief