De afdeling First Engagement voert innovatieve campagnes die onze (potentiële) supporters recht in het hart raken en online en offline in beweging brengen. Als procesmanager lever je een belangrijke bijdrage aan het mogelijk maken van onze campagnes. Je bewaakt samen met het afdelingshoofd de processen. Je overziet en doorziet wat er gebeurt in de afdeling en geeft zelfstandig secretariële, administratieve en projectmatige ondersteuning in een dynamische omgeving.

 

Greenpeace Nederland zoekt ter versterking van de afdeling First Engagement een bevlogen procesmanager / assistent C  (0,6-0,8 fte)

Als procesmanager lever je een belangrijke bijdrage aan het mogelijk maken van onze campagnes. Je bewaakt samen met het afdelingshoofd de processen. Je overziet en doorziet wat er gebeurt in de afdeling en geeft zelfstandig secretariële, administratieve en projectmatige ondersteuning in een dynamische omgeving. Je kunt goed samenwerken, communiceert helder, maakt planningen met deadlines en bewaakt deze op constructieve wijze. Je neemt initiatief en signaleert proactief eventuele knelpunten. Jij begrijpt wat er nodig is voor de voortgang van het proces en spreekt collega’s tijdig aan zodat de planning wordt gehaald. Daarnaast ondersteun je het afdelingshoofd bij het maken van managementrapportages en inzichtelijk houden van de budgetten.

De afdeling First Engagement voert innovatieve campagnes die onze (potentiële) supporters recht in het hart raken en online en offline in beweging brengen. Naast het beschermen van klimaat en biodiversiteit is een belangrijk doel van de afdeling om nieuwe supporters bij het werk van Greenpeace te betrekken door ze een stem te geven, mee te laten doen met onze campagnes of tijd als vrijwilliger te vragen. Het team is multidisciplinair en kan zelfstandig campagnes opzetten en uitvoeren. Variërend van de actualiteit vertalen naar online content tot het bezetten van een boorplatform bij Schiermonnikoog tot een rave met een plastic monster bij Unilever. First Engagement is een flexibel team dat bovenop de actualiteit werkt. Snel, deskundig, vernieuwend, met oog voor elkaar en met plezier in het werk.

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt, begeleidt en implementeert de beleidscyclus. Je gaat aan de slag met alle terugkerende processen die hieruit voortkomen. Je organiseert een duidelijke planning voor de afdeling en de teamleden. Je geeft de processen vorm, regelt ze in en ontwikkelt formats die het gemakkelijk maken om informatie aan te leveren en te verwerken. Hierbij weet je goed de behoeftes van het team en van de organisatie op elkaar af stemmen.

 • Je  geeft proactief organisatorische en administratieve ondersteuning aan het afdelingshoofd.
 • Je maakt (soms complexe) planningen met deadlines,
 • Je signaleert afwijkingen en doet voorstellen voor correcties in processen bij de verantwoordelijke collega en zorgt voor terugkoppeling aan alle betrokkenen
 • Je zorgt voor nauwkeurige administratieve en logistieke ondersteuning aan afdeling en projecten en notuleert bij vergaderingen
 • Je assisteert het afdelingshoofd bij de financiële rapportagecyclus (maandrapportage, budget reports, herziening en begroting) en ontwikkelt rapportageformats voor budgethouders
 • Je assisteert het afdelingshoofd bij de HR cyclus, je plant de gesprekken en assisteert bij het vragen van input & feedback en het gebruik van de juiste instructies.
 • Je assisteert het afdelingshoofd bij het organiseren van de 4 maanden planning, je ontwikkelt en ondersteunt procesmatig en bewaakt de voortgang
 • Je neemt verantwoordelijkheid in het verbeteren, professionaliseren en standaardiseren van de processen, je vertaalt inzichten naar duurzame processen, planningen en werkafspraken
 • Je hebt een faciliterende rol bij campagne- en projectplannen. Wanneer je ook een modererende rol/ creatieve facilitatie kunt vervullen, is dat een pré.

Wij vragen

 • Betrokkenheid bij Greenpeace en onze campagnes
 • Relevante opleiding, bijvoorbeeld projectmanagement, HBO-denkniveau, goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Ervaring in een vergelijkbare functie met organiseren van beleidscyclus en/of projectmanagement
 • Inzicht in de dynamiek en het belang van samenwerking in multidisciplinaire teams
 • Talent om complexe en uitdagende processen en projecten in goede banen te leiden, zelfstandig en service-gericht
 • Sterke communicatieve vaardigheden, inclusief het vermogen tot zelfreflectie en analyse qua gedrag in sociale en zakelijke interacties
 • Resultaatgerichte en flexibele teamplayer
 • Een “can do” mentaliteit, je draagt actief verbeterpunten aan
 • Kennis van relevante software en applicaties, wij gebruiken o.a. Smartsheet, Pro Actis, Google Drive en Slack
 • Sterke planningsvaardigheden en financieel inzicht

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de mogelijkheid van verlenging. Het gaat om een uitdagende en afwisselende functie in een omgeving met betrokken en enthousiaste collega’s. Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 3.097 en € 3.851 bruto bij een voltijd dienstverband (37,5 uur).

Wij zijn gevestigd aan het NDSM-plein in Amsterdam. Meer informatie over Greenpeace Nederland vind je op www.greenpeace.nl.

Solliciteren
Is dit jouw nieuwe droombaan? Overtuig ons! Stuur een korte motivatie en CV als bijlagen per mail (o.v.v. PM 21-12 OW ) uiterlijk vrijdag 25 juni 2021 naar werving.nl@greenpeace.org t.a.v. Bob Booij, HR Adviseur.
Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs, delen in je netwerk wel.

De functie is intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid prevaleren interne kandidaten.

Meer weten?
Voor vragen over de inhoud van je dagelijkse werk kun je terecht bij Gabriella van der Ham/Procesmanager FE via onze receptie T. 020-6261877.

Wees welkom.
Gelijkheid en solidariteit zijn de basis van een gezonde samenleving en planeet. Diversiteit in een team zorgt voor mooiere en effectievere acties en campagnes. Bij Greenpeace kun je jezelf zijn.

greenpeace1

Greenpeace

Wij geloven dat een groene, duurzame wereld nodig, beter en haalbaar is. Samen met jou krijgen we dit voor elkaar. Wetenschappelijk …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief