Organiseer een vakantieweek voor kinderen in Kroatië van 9 – 21 augustus 2021

In het plaatsje Brezovica in Kroatië bevindt zich een Caritas-instelling voor kinderen met een meervoudige beperking. Hier worden ongeveer 70 kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd. De kinderen wonen in woongroepen met vaste begeleiding. Door het jaar heen gaan de meeste kinderen naar school. Maar in de zomer is er een lange vakantie.

Sommige kinderen kunnen met familie op vakantie, maar de meeste blijven de hele zomer in de instelling. Om hen ook een mooie zomer te bezorgen, vraagt Caritas de inzet van vrijwilligers. IBO wil daar graag aan bijdragen en zoekt vrijwilligers die zich 2 weken willen inzetten voor de kinderen van Caritas.

Vrijwilligerswerk
De lokale staf heeft de handen vol aan de (basis) zorg voor de kinderen. Het wassen, aankleden, eten geven en verzorgen van de kinderen neemt veel tijd in beslag. Als vrijwilliger kun je de vaste staf ondersteunen, door bijvoorbeeld te helpen met klaarzetten en opruimen.

Verder ben je er als vrijwilligers vooral om de kinderen extra activiteiten te bieden: spelletjes doen, snoezelen, muziek maken, samen knutselen, etc. Je helpt ze op deze manier om de lange, vaak saaie, vakantiedagen op een leuke manier te besteden.

Meer informatie?
Kijk op de website van IBO-Nederland voor meer informatie en aanmelding.

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland Dat doen we om goede doelen-organisaties te steunen en om mensen écht met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief