Kunstmuseum Den Haag is een van Nederlands grootste en best bezochte musea voor moderne kunst. Het is gevestigd in een betoverend gebouw van architect Berlage. De collectie, met 160.000 kunstwerken, is internationaal toonaangevend en bevat moderne en hedendaagse beeldende kunst, fotografie, mode en toegepaste kunst. Per jaar organiseren we ongeveer 33 tentoonstellingen. Fotomuseum Den Haag en KM21 behoren ook tot Kunstmuseum Den Haag.

De sector Educatie van het Kunstmuseum is verantwoordelijk voor het opzetten, voorbereiden, communiceren en evalueren van een gevarieerd educatief programma voor het primair-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en een vrije tijdsprogramma Kind & Gezin.

Voor de sector Educatie is het museum op zoek naar:

Freelance museumdocenten primair onderwijs en/of het vrijetijdsprogramma Kind & Gezin

Voor het schooljaar 2022-2023 werft de sector Educatie 2 à 3 freelance museumdocenten basisonderwijs en/of Kind & Gezin.

Word je vrolijk van werken met kinderen, heb je ervaring met het geven van kunstlessen aan kinderen van 4 t/m circa 12 jaar (in een museum) en ben je dol op Kunstmuseum Den Haag? Ben je ook nog eens flexibel inzetbaar als freelance museumdocent? Klim dan in de pen en stuur ons je beknopte motivatiebrief met CV.

Gezien ons streven naar een divers samengesteld team museumdocenten & rondleiders willen wij specifiek biculturele Nederlanders en mannen van harte aansporen om te solliciteren!

Wij vragen:
-Belangstelling voor en enige kennis van beeldende en toegepaste kunst, fotografie en/of mode;
-De competentie om samen met kinderen op een interactieve manier naar kunst te kijken en hier in een museale omgeving activerende opdrachten aan te verbinden;
-De competentie om kinderen te begeleiden tijdens hun beeldende proces in het Museumatelier;
-Affiniteit met kinderen en hun belevingswereld, in een grootstedelijke, cultureel-diverse context;
-Ervaring met lesgeven aan, of het begeleiden van de doelgroep;
-Goede mondelinge en sociale vaardigheden;
-Enthousiaste, flexibele, leergierige instelling;
-Zowel zelfstandig kunnen werken als in teamverband;
-Verklaring omtrent het Gedrag (VOG);
-Bij voorkeur woonachtig in Den Haag of omgeving.

Stuur je motivatiebrief met CV vóór 1 juni as. via:

Deze link

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7, 8, 14 en 15 juni as.

Wij bieden:
-Een inspirerende, dynamische museale werkomgeving met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling in de praktijk;
-Samenwerking met een gedreven, toegankelijk team Educatie;

Meer informatie is te vinden op:
Link
Link

Inlichtingen zijn per e-mail in te winnen bij Joep Overtoom (jovertoom@kunstmuseum.nl) m.b.t. het primair onderwijs en Iris Beljaars (ibeljaars@kunstmuseum.nl) m.b.t. Kind & Gezin.

KunstmuseumDenHaag_400px

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41
2517HV Den Haag
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief