Foundation Max van der Stoel zoekt 1 stagiair(e) “Communicatie & Onderzoek”

Jaarlijks organiseert de Foundation Max van der Stoel (FMS) debatten en conferenties over internationale politiek en samenwerking, samen met verschillende partners, zoals het Internationaal Secretariaat van de PvdA. Deze bijeenkomsten zijn erop gericht het Nederlandse publiek te informeren en discussie op gang te brengen over internationale politiek en het Nederlandse en Europese buitenland- en ontwikkelingsbeleid. Door alle maatregelen rondom Covid-19 is ‘online’ steeds belangrijker geworden. Niet alleen voor het informeren van ons publiek over internationale politieke onderwerpen, maar ook voor de bijeenkomsten.

Daarnaast doen we momenteel als FMS, samen met onze Europese partner Foundation for European Progressive Studies (FEPS), onderzoek rondom het thema ‘Climate Justice’. Hierin kijken we hoe het Europese klimaatbeleid beter kan aansluiten bij de behoeftes van ontwikkelingslanden en deze vooral niet tegenwerkt. Dit onderzoek wordt in april 2021 afgerond.

 

Wat houdt deze stage in?

Samen met de verantwoordelijke projectmedewerkers werk je binnen deze stage mee aan deinhoudelijke en organisatorische werkzaamheden die bij al deze activiteiten komen kijken. Je assisteert bij de inhoudelijke en logistieke organisatie van diverse (online) workshops en debatten. Zoorganiseer je bijvoorbeeld een politiek café, waarbij je helpt de insteek te bepalen enzoekt naar geschikte partners en sprekers. In de voorbereiding op de publieke bijeenkomsten werkje mee aan de promotie van het evenement, de inhoudelijke opzet van de bijeenkomst en het draaiboek.

Daarnaast schrijf je artikelen over internationale politieke onderwerpen voor onze websites en geef je structuur aan al onze online communicatie-uitingen, waarbij we jouw creativiteit goed kunnen gebruiken. Als laatste assisteer je bij de afsluiting van het ‘Climate Justice’ project. Je helpt met de organisatie van een groot (online) publieksevenement, en denkt mee over de aanbevelingen uit dit rapport zowel bij het publiek als bij de politiek bekend kunnen worden.

 

De FMS is op zoek naar een student(e) die:

  • aantoonbare kennis en/of affiniteit heeft m.b.t. internationale samenwerking;
  • zelfstandig kan werken in een drukke omgeving;
  • interesse heeft in de Nederlandse politiek en het Nederlandse beleid ten aanzien van internationale samenwerking;
  • creatief en stressbestendig is;
  • kennis heeft van social media en bij voorkeur ook van basic design tools zoals Canva;
  • helpt de FMS evenementen ook online tot een succes te maken!

 

Wat bieden we?

Je doet ervaring op binnen een politieke ngo en maakt kennis met ontwikkelingsorganisaties. Er is goede stagebegeleiding en er heerst een collegiale werksfeer. De stageperiode loopt van 1 februari 2021 tot en met 30 juni 2021. Je werkt vier dagen in de week (28 uur), afhankelijk van de Covid-19 maatregelen op ons kantoor in Den Haag of anders online. De stagevergoeding bedraagt €450,- per maand, mits je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

 

Solliciteren?

Mail dan je motivatiebrief met CV uiterlijk woensdag 9 december 2020 naar Remy van Aanholt: rvaanholt@foundationmaxvanderstoel.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met 070-5500 567. Zie ook onze website www.foundationmaxvanderstoel.nl. Sollicitatiegesprekken vinden online plaats in week 51 (14 tot 18 december).

FMS

Foundation Max van der Stoel

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief