Nieuwsgierig, avontuurlijk en op zoek naar een mooie stage of zinvol vrijwilligerswerk? Beyond South America – een kleinschalig bemiddelingsbureau in vrijwilligerswerk en stages – helpt, koppelt en ondersteunt.

Beyond South America (BSA) bemiddelt voor projecten in Zuid-Amerika. Nee, niet voor de standaard vakantieoorden, maar voor landen waar méér kan. Via BSA kun je het prachtige Zuid-Amerika met hoge besneeuwde bergen, donkere jungles, bruisende steden, eindeloze stranden en een trotse bevolking leren kennen op een manier die bij jou past.

Beyond South America
Wij zijn een bedrijfje met grote dromen, en om deze dromen te verwezenlijken zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om vrijwilligerswerk duurzamer te maken. Hiervoor zullen we altijd op zoek gaan naar nieuwe partners en willen daarbij steeds weer andere doelgroepen aanspreken. BSA bestaat in dienst van Casa de la Alegria, een stichting in Cochabamba (Bolivia). Alle opbrengst van BSA gaat direct naar Casa de la Alegria.

Project
In verschillende buitenwijken en dorpen (in de buurt van) Cochabamba gaat een lokale organisatie naar mensen thuis om enerzijds fysiotherapie aan te bieden en anderzijds voorlichting te geven over de problematieken die zich voordoen bij de patiënt.  Er bestaan bekende patiënten waarmee al een behandelplan doorlopen wordt, daarnaast zul je bij nieuwe patiënten langsgaan die eerst nog gediagnosticeerd moeten worden en vervolgens een behandelplan voorgeschreven krijgen. Als vrijwilliger of stagiair kun je hier aan de slag als (assistent) fysiotherapie of als fysiotherapeut. Ervaring is een pré maar zeker geen vereiste. Aan te raden is een basiskennis van de Spaanse taal zodat je gemakkelijker contact kunt maken met je collega´s en de patiënten. De organisatie wil kwetsbare doelgroepen ondersteunen met zowel fysiotherapeutische ondersteuning als ook met het doorbreken van taboes over ´gehandicapte´ kinderen en mensen. 

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Laurie IJzerman via info@beyondsouthamerica.org. Informatie over de kosten en voorwaarden vind je op: https://beyondsouthamerica.org. En wil je meer lezen over waar jouw geld aan gedoneerd wordt? Bezoek dan: casadelaalegria.nl. Graag zien we jouw berichtje tegemoet!

logo_casa_de_la_alegria-3

Casa de la Alegria Stichting

Stichting Casa de la Alegría (Huis van de Vrolijkheid) ondersteunt en faciliteert jongeren uit Cochabamba, Bolivia bij de ontwikkeling van …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief