NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Wij zorgen ervoor dat jongeren het beste in elkaar naar boven halen en samen zoveel mogelijk positieve invloed hebben op de wereld.

Houd jij ervan om complexe vraagstukken op te lossen en ben je in staat om heldere en scherpe analyses te maken? Weet jij wat er nodig is voor een goed financieel management van een groeiende maatschappelijke organisatie en weet je jouw financiële kennis op een toegankelijke manier te delen met de rest van de organisatie? Dan horen we graag van jou!

Over NJR
Wij dromen van een wereld waarin alle jongeren zich thuis voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Waarin ze zichzelf weten te omarmen en positieve impact hebben op elkaar en op hun wereld. NJR bestaat uit bijna 40 lidorganisaties. Deze leden zetten zich in voor uiteenlopende thema’s en doelgroepen. Daarnaast hebben we bijna 30 projecten voor jongeren uit heel Nederland én ruim 400 samenwerkingspartners met wie we veel contact hebben: een enorme bron van informatie, kennis en ervaringen. Samen vormt dit het enorme netwerk van NJR.

De begroting van NJR bedraagt in 2022 ongeveer 3 miljoen euro. Onze activiteiten worden gefinancierd door subsidies van verschillende ministeries (o.a. VWS, BZ, en OCW) en bijdrages van private fondsen (o.a. Fonds21 en VSBfonds) en andere organisaties. In verband met het grote aantal projecten en financiers is goed financieel management voor ons cruciaal. Niet alleen om intern te kunnen sturen, maar ook om verantwoording af te kunnen leggen aan onze financiers over de bestede bijdrages.

Jouw rol en taken
Als Financieel Manager maak je deel uit van het managementteam van NJR en ben je verantwoordelijk voor het inrichten, uitvoeren en bewaken van ons financieel management. Deze vacature ontstaat door wijzigingen in het MT en onze behoefte aan een duidelijke herziening van het financieel management van onze organisatie. Je begint zeker niet op nul, maar er is veel ruimte voor ontwikkeling van de functie, bijvoorbeeld door met nieuwe ICT-systemen te gaan werken. Je werkt onder leiding van de directeur en werkt nauw samen met de Senior Financieel Medewerker met wie je samen zorgt voor een strakke financiële organisatie en een goed financieel inzicht.

• Je bent eindverantwoordelijk voor een overzichtelijke en accurate financiële administratie en stuurt hierbij de Senior Financieel Medewerker aan;
• Je adviseert en ondersteunt de directeur, de programmamanagers en het bestuur op heldere en toegankelijke wijze bij alle voorkomende financiële (beleids)vraagstukken;
• Je maakt de interne kwartaalrapportages met informatie over inkomsten, besteding van activiteitenkosten en de gemaakte uren;
• Je stelt de jaarlijkse organisatiebegroting op en maakt de diverse projectbegrotingen en projectafrekeningen;
• Je verzorgt het opstellen van de jaarrekening en onderhoudt het contact met de accountant.

Wat zien we graag bij jou?
• Goed financieel inzicht, vaardigheid in het opstellen van (financiële) rapportages en plezier in het oplossen van complexe vraagstukken;
• Goede communicatieve vaardigheden en in staat om scherpe en heldere analyses te maken;
• Bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie – aantoonbare ervaring met het opstellen van jaarrekeningen volgens richtlijn RJk C1 ‘Kleine organisaties zonder winststreven’ is een pré;
• Kennis van AO/IC- en planning- en control principes;
• Affiniteit met IT en in ieder geval uitstekende kennis van Excel;

• Een hands-on mentaliteit en een proactieve houding.

We moedigen iedereen aan om zich aan te melden. M/V/X, veel ervaring of minder ervaring, waar je ook woont en wat je achtergrond ook is: iedereen is welkom. Echt.

Wat bieden wij?
Een baan voor 20-24 uur per week, bij voorkeur kun je per 15 januari 2022 beginnen. Je collega’s zijn, net als jij, enthousiast en gedreven. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en echte invloed. Je kunt bij ons je sterke punten ontdekken, inzetten en verder ontwikkelen; dat is namelijk waar NJR om draait. Wij bieden natuurlijk een passend salaris, volgens de cao Sociaal Werk (schaal 10), inclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering, pensioenopbouw en loopbaanbudget. We geven eerst een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Als het van beide kanten goed bevalt, kunnen we verlengen of omzetten naar een vaste aanstelling.

Reageren?
Solliciteren doe je door te solliciteren via njr.homerun.co. Doe dit uiterlijk op zondag 12 december 2021. Eerste gesprekken staan gepland op woensdag 15 december. Tweede gesprekken staan vooralsnog gepland op dinsdag 21 december. Voor meer informatie over NJR kijk je op onze website of Instagram. Mocht je nog een dringende vraag hebben, stuur deze dan naar onze directeur Jacco van Mersbergen via jaccovanmersbergen@njr.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie vinden we niet OK.

njr1

Nationale Jeugdraad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief