Rutgers strijdt voor seksuele gezondheid en seksuele rechten van iedereen. Waar ook ter wereld. Onder seksuele gezondheid wordt niet alleen de afwezigheid van soa’s, ongewenste zwangerschappen of seksuele problemen verstaan. Het gaat ook over prettige, gewenste en gelijkwaardige seksuele contacten. Vrij van dwang, discriminatie of geweld. Rutgers verbindt onderzoek, praktijk en lobby. Ons werk kenmerkt zich door een inclusieve en activistische benadering van seksuele vorming, verbeterde toegang tot anticonceptie en veilige abortus en de preventie van seksueel geweld. Hierbij ligt onze focus op mensen tot 30 jaar.

Rutgers is nationaal en internationaal actief in 18 landen. Onze organisatie wordt gevormd door 120 gepassioneerde professionals in Nederland en Indonesië.

Vanaf 1 januari 2021 zijn Rutgers en Dance4Life een volledige fusie aangegaan met behoud van de eigen merken. Rutgers en Dance4Life werken al jaren samen om de seksuele gezondheid en rechten van jongeren wereldwijd te verbeteren. De verschillende krachten in beide organisaties bieden kansen om onder de vlag van Rutgers nog meer impact te maken.

Voor de afdeling Finance zoeken wij op korte termijn een

FINANCE CONTROLLER
(28-36 uur, vacaturenummer 2021-37)

Functie-Inhoud en verantwoordelijkheden
Jij draagt zorg voor de financial control van internationale programma’s. Het team waarin je komt te werken bestaat uit vijf Finance Controllers en twee Medewerkers Finance & Control. Je wordt inhoudelijk aangestuurd door de Senior Finance Controller en rapporteert aan de Manager Finance.

Taken
Als Finance Controller ben je verantwoordelijk voor het voeren van de financiële controle van één of meer internationale programma’s met werkzaamheden zoals:
• Zorgdragen voor het financiële projectbeheer en de bijbehorende financiële administratie van de organisatie. Je realiseert inzicht, analyseert de financiële situatie en adviseert over de financiële en administratieve beheersing.
• Mede zorgdragen voor het realiseren van een juiste, tijdige en volledige financiële administratie van de organisatie, waaronder het zorgdragen voor periode afsluitingen en aanleveren van periodieke rapportages aan interne en externe partijen;
• Bewaken van de naleving van financiële eisen en verplichtingen naar donoren, inclusief de afstemming met samenwerkingspartners en accountant. Incidenteel kan hiervoor reizen nodig zijn;
• Leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van projectbudgetten binnen de internationale context van Rutgers en het ondersteunen van (programma)managers tijdens overleggen met subsidieverstrekkers, alsmede het uitvoeren van risicoanalyses en audits voor potentiële partners;
• Adviseren van projectleiders en (programma)managers bij vraagstukken met betrekking tot planning en control en het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en verbetering van de planning- en control cyclus en het kwaliteitssysteem van de organisatie.

Wij vragen
Wij zoeken een enthousiaste collega met aantoonbaar HBO-kennis- en werkniveau. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Het is een pré als je deze ervaring hebt opgedaan met subsidie verantwoording binnen een NGO.

Overige competenties:
• Teamspeler, gericht op samenwerking;
• Ervaring met het gebruik van geautomatiseerde financieel- administratieve programma’s. Ervaring met Exact Globe, Synergy en Elvy is een pré;
• Uitgebreide kennis van het MS Office pakket, met name Excel;
• Zelfstandig, oplossingsgericht; ordelijk en secuur;
• Goede uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels, Frans is een pré.
• Ervaring met EU-subsidies is een pré.

Wij bieden
Wij bieden een uitdagende baan in een ambitieuze organisatie met gedreven collega’s. Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met de intentie tot verlenging. Voor deze functie is de CAO-GGZ van toepassing. De salariëring bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek minimaal € 3.538 en maximaal € 4.717,= bruto per maand (FWG-schaal 60).

Informatie en sollicitatie
We willen een meer inclusieve en diverse organisatie creëren, die individuele verschillen in het personeelsbestand waardeert en ervoor zorgt dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Voel je je hiertoe aangetrokken? Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 25 oktober 2021 te solliciteren. De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 31 oktober 2021.

Reageren op deze vacature kan uitsluitend via de link naar het online sollicitatieformulier in de betreffende vacature op www.rutgers.nl/vacatures.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via vacatures@rutgers.nl onder vermelding van het vacaturenummer. Ga voor meer informatie ook naar onze websites www.rutgers.nl/www.rutgers.international.

Jouw persoonlijke gegevens zullen zes maanden na afloop van de sollicitatieprocedure vernietigd worden.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd.

Mocht dit niet jouw droombaan zijn, ondersteun Rutgers dan door deze vacature te delen binnen jouw netwerk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Rutgers-logo_black

Rutgers

Waar wij voor staan Seksualiteit en relaties maken onderdeel uit van ieders leven. Een goede seksuele gezondheid heeft een positief effect …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief