Save the Children is op zoek naar een E-Mail Marketeer om ons Team Donateurs te versterken. Heb je oog voor mooie verhalen, schrijf je graag en makkelijk en heb je een goed gevoel voor beeld en vormgeving? Dan komen we heel graag met jou in contact!

Samen met de andere e-mail marketeer binnen ons team zorg jij ervoor dat we e-mail optimaal inzetten om onze achterban te informeren over en te betrekken bij onze inzet voor kinderen. Hiervoor heb je de beschikking over heel veel mooie content over het werk dat we doen, de resultaten die we behalen, campagnes die we voeren en content uit het veld in de vorm van video’s, foto’s en verhalen. Aan jou de taak om de vertaalslag te maken naar aansprekende nieuwsbrieven.

Over Save the Children:
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren.
Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Wat ga je doen als e-mail specialist:
Onze base van donateurs en supporters groeit gestaag en ons portfolio wordt steeds verder uitgebreid. Hierdoor neemt ook de vraag naar meer segmentgerichte communicatie via e-mail toe. De doelstellingen voor onze base liggen op het gebied van behoud, groei en het vergroten van de inkomsten. Jij draagt bij aan het behalen van deze doelstellingen door continu te zoeken naar mogelijkheden om onze e-mail nieuwsbrieven, journey’s en flows te verbeteren en verder uit breiden.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

Het mede opstellen en uitwerken van e-mail journeys en flows;
Het verzamelen en schrijven van e-mail content volgens de geldende communicatie guideliness, de juiste tone of voice, beeld en design inclusief het mede schrijven van fondsenwervende e-mails (eDM’s);
Het opmaken en verzenden van e-mails;
Het schrijven en opstellen van e-mail landingspagina’s op de website;
E- mail conversie optimalisatie op basis van testen, resultaten en de feedback van donateurs en supporters;
Het stimuleren van interactie met onze achterban;
Het optimaliseren van de benaderbaarheid van de base met e-mail.

Wie ben jij?

Je staat stevig in je schoenen en krijgt energie van een bruisende, creatieve en soms chaotische omgeving, met gedreven en gepassioneerde mensen. Je bent gestructureerd in werken en denken en met jouw flexibele instelling pas je je snel aan bij onverwachte gebeurtenissen. Daarnaast ben je communicatief sterk, zowel in het contact met collega’s als in de communicatie met onze donateurs en supporters.

Wat staat er op jouw CV?
Afgeronde HBO opleiding, of vergelijkbaar werk- en denkniveau
Minimaal 2 jaar ervaring met e- mail marketing;
Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
Creatief met tekst en beeld;
Ervaring met Photoshop of een vergelijkbare tool;
Ervaring met het maken van online analyses en deze kunnen interpreteren;
Bij voorkeur bekend met Salesforce Marketingcloud;
Ervaring met een Content Management Systeem;
Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
Voldoende beheersing van de Engelse taal om goed te kunnen samenwerken;
Resultaatgericht;
Bereidheid om ‘s avonds of in het weekend in actie te komen als de actualiteit daar aanleiding toe geeft.

Wat hebben wij jou te bieden?
Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect. Mooier werk bestaat niet;
Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 9 (minimaal €2,881,16 en maximaal €4.070,75);
Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek;
Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof;
Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes;
Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.
Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.
Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.
Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?
In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen.

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure:
Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 29 mei op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling.

We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren.
Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Sayonara Kartawirja (HR adviseur) via Personeelszaken@savethechildren.nl.

* Alle gegevens die je invult, gebruiken we alleen om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure, zullen we je gegevens verwijderen uit onze systemen.

SOLLICITEER NU!

save the children

Save the Children

Save the Children is the world’s leading independent organisation for children. We work in around 120 countries. We save …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief