Het dramateam ontwikkelt en (co)produceert dramaseries zoals Oogappels, Klem, Thuisfront, Red Light, Anne+, Dertigers, Zuipkeet en All Stars & Zonen voor televisie, on demand en online en speelfilms zoals De Libi en Instinct.

Voor de afdeling Drama is BNNVARA op zoek naar een ervaren:


DRAMATURG
(32 uur per week)

Wat ga je doen?
• Je gaat op zoek naar schrijf- en regietalenten, ook vanuit je eigen netwerk, voor de ontwikkeling van dramaproducties.
• Je adviseert de Producent fictie over de ontwikkelingen op het gebied van drama en potentieel interessante dramavoorstellen.
• Je leest, analyseert en beoordeelt ingezonden dramavoorstellen en scenario’s zowel op inhoudelijke kwaliteit en houdt hierover contact met de inzenders.
• Je begeleidt scenarioschrijvers en regisseurs tijdens de gehele ontwikkeling en productie en houdt hierbij zowel de gemaakte (inhoudelijke) afspraken als de voortgang in de gaten, rekening houdend met de naleving van onder andere de Mediawet.
• Je schrijft en redigeert teksten gerelateerd aan dramaproducties, waaronder fondsenaanvragen, pitchdossiers en bezwaarschriften.
• Naast de gehele ontwikkeling van idee tot lineaire film of serie, vervul je ook een initiërende en coördinerende rol bij de vertaling van het concept naar andere platforms.

Wat zoeken wij?
• Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring en minimaal HBO werk- en denkniveau.
• Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van binnen- en buitenlands drama.
• Je hebt vanuit je ervaring een sterk dramaturgisch inzicht.
• Je hebt een grote affiniteit met de missie en programma’s van BNNVARA.
• Je hebt oog voor schrijf- en regietalent en beschikt over een relevant netwerk.

 

OVER BNNVARA
BNNVARA is een mediaorganisatie met een missie. We leggen de lat hoog, elke dag opnieuw. Als grote publieke omroep hebben we de verantwoordelijkheid om te brengen wat mensen aan het denken zet, op ideeën brengt, begrip kweekt, inspireert, laat discussiëren, laat lachen of ontroert.

We maken programma’s met een reden. Om iets aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken of een open gesprek te voeren. We zetten ons in voor een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We jagen discussies aan en gaan door totdat er iets verandert.

BNNVARA is er voor een breed en jong publiek. Voor iedereen die open naar de wereld is. Voor nieuwsgierige en sociaal bewogen mensen. Voor mensen die net als wij vooruit willen, en verandering en vernieuwing nastreven. Je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en bent ervan overtuigd dat BNNVARA haar publiek het beste bereikt door aansluiting te vinden bij diverse doelgroepen in de maatschappij.

Tot slot, BNNVARA hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit. BNNVARA heeft als missie zich in te zetten voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving en waarbij we uitsluiting tegen willen gaan. BNNVARA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. En daar maken we ons hard voor. Daarom willen we mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren uitdrukkelijk uitnodigen te solliciteren.

Wij bieden:
• Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging.
• Salaris in schaal G (min. € 2.731,34/ max. € 4.166,88). Inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring.
• Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO omroeppersoneel, onder andere:
– een decemberuitkering van 6%
– vakantietoeslag van 8%
– 200 verlofuren op fulltime basis
– collectieve pensioenregeling bij PNO Media
– maandelijkse tegemoetkoming van € 30,- bruto voor je ziektekostenverzekering

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Saskia de Zwart, P&O adviseur, via saskia.de.zwart@bnnvara.nl.

Solliciteren
Reageren kan hier tot en met 18 juni a.s.!

logo_zwart_600x600

BNNVARA

Wim T. Schippersplein 3
1217WD Hilversum
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief