Help de integratie van vluchtelingen in Oostenrijk door je in te zetten in de buurttuin.

“House of Hope – Refugee Aid” is een non-profitorganisatie in Wenen. De organisatie ondersteunt vluchtelingen in Oostenrijk met steun, advies en hulp bij integratie. Ook organiseren ze taallessen en trainingen op het gebied van sociale – en arbeidsmarktvaardigheden.

Eén van de bijzondere projecten is een buurttuin, waar oorspronkelijke buurtbewoners en nieuwkomers samen tuinieren. Samen praktisch bezig zijn is een goede manier om elkaar te leren kennen en waarderen.

IBO ondersteunt dit initiatief van harte. Komende zomer organiseert IBO-Austria twee internationale vrijwilligersprojecten in de buurttuin – van 18 t/m 31 juli en van 1 t/m 14 augustus 2021.

Vrijwilligerswerk

Vooral timmer-, graaf en waterwerk. Er zal gewerkt worden aan het ontsluiten van een bestaande waterput, zodat de tuin water geven gemakkelijker wordt. Daarnaast worden er afdakjes gebouwd, zodat er bescherming is tegen weersomstandigheden, zon of regen, als mensen in de tuin bij elkaar willen zijn. Er worden zitjes gecreëerd en de speeltuin wordt opgeknapt.

Meer informatie

Kijk voor meer info op de website van IBO-Nederland.

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland Dat doen we om goede doelen-organisaties te steunen en om mensen écht met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief