De master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is een interdisciplinaire, tweejarige deeltijdopleiding voor kunstdocenten en kunsteducatoren (afgestudeerd op bachelorniveau) in de kunstvakken (beeldende kunst en vormgeving, dans, muziek en theater). De opleiding werkt samen met het lectoraat Kunsteducatie en onderhoudt nauwe contacten met het werkveld. De master Kunsteducatie valt bestuurlijk onder de Breitner Academie, die deel uitmaakt van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), een hbo-instelling voor kunstonderwijs met opleidingen op bachelor- en masterniveau.

De master Kunsteducatie is per 1 september 2021 op zoek naar een Docent Kunsteducatief project.

Wat ga je doen?
Je geeft individuele begeleiding bij het ontwikkelen, organiseren, realiseren en evalueren van een kunsteducatief project (waarbij een externe opdrachtgever de eindverantwoordelijkheid draagt voor kwaliteit en financiering). Je geeft les over de implementatie van artistieke en educatieve doelen in het projectplan en de uitvoering van het project. Je bezoekt, beoordeelt en evalueert de afzonderlijke kunsteducatieve projecten.

Wat neem je mee?
Je hebt ruime ervaring met het ontwikkelen van kunsteducatieve, participatieve of community art-projecten. Je hebt ruime kennis van het (Amsterdamse) kunsteducatieve veld, bij voorkeur discipline-overstijgend. Je kunt doceren over projectmatig werken. Ervaring als docent in het hoger onderwijs is een pre. Je bent een enthousiast en proactief persoon, met een coachende stijl van doceren. Je hebt een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau en relevante werkervaring.

Wat bieden wij?
Een prettige werkkring op een prachtige locatie op het Marineterrein in Amsterdam. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11 (min. € 3.658,- max. € 5.026,85 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. De AHK biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling, een goede reiskosten- en thuiswerkvergoeding, en studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. De aanstelling is voor een jaar en de vaste werkdag is dinsdag.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jappe Groenendijk, studieleider master Kunsteducatie, via 020 527 7271 of jappe.groenendijk@ahk.nl. Meer informatie over de AHK en de master Kunsteducatie is te vinden op www.ahk.nl of www.masterkunsteducatie.nl.

Je sollicitatie (voorzien van motivatiebrief en cv) kun je tot en met zondag 27 juni richten aan Jappe Groenendijk via vacature-breitner@ahk.nl, onder vermelding van ‘vacature docent onderzoek’.

De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 5 juli. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt een tweede gespreksronde op vrijdag 9 juli. Mocht jij onze nieuwe collega worden, dan vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Breitneracademiee_400px

Breitner Academie - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief