Atria zoekt een Marketing Manager! Adem jij digitale marketing en wil jij de drijvende kracht zijn achter de marketing ambities van Atria? Wil jij de eindverantwoordelijkheid dragen voor het ontwikkelen en implementeren van de digitale marketingstrategie? Zie jij het als uitdaging om onze online kanalen optimaal te prositioneren? Ben jij op je plek als coördinator van het team Marketing & Communicatie? Solliciteer dan op deze openstaande vacature digitaal marketing manager bij Atria, hét Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis.

Wat doe je als digitaal makering manager bij Atria?

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de digitale marketingstrategie en de koers voor de aankomende 5 jaar. Je ontwikkelt een strategie voor impactvolle marketingcampagnes, content en uitingen die onze doelgroep betrekken bij onze missie. Hiermee weet je Atria online te positioneren en profileren. Je stemt deze doelstellingen af op ons vijfjarenprogramma Bronnen van Verandering. Je bent een strateeg. Je weet een visie ontwikkelen en deze te vertalen naar tactisch en operationeel niveau. Je levert een bijdrage aan de digitale transformatie waarin Atria zich bevindt: de online branding van Atria. Je zorgt voor een optimale performance van alle online kanalen. Je tilt de online klantervaring naar een excellent niveau. Je bouwt aan een community rondom Atria.

Je stuurt het team Marketing & Communicatie als coördinator op dagelijkse basis aan. Je strategisch denken vertaalt zich in tactische en operationele werkzaamheden. Deze worden in samenwerking met het team gerealiseerd. Je hebt er geen moeite mee om ook operationele werkzaamheden uit te voeren. Je houdt het overzicht in het team en kunt verschillende taken en acties in één overzichtelijke planning gieten en bewaken. Je zorgt ervoor dat de planning, monitoring en rapportage ten behoeve van de voortgang van het programma gerealiseerd wordt. Je werkt projectmatig,deadlines zijn geen probleem voor jou, maar kan ook omgaan met een dynamische functie waarin je moet inspelen op de actualiteit.

Je bewerktstelligt interne samenwerkingen met de afdelingen Onderzoek, Beleidsadvisering en Collecties. Jij zorgt ervoor dat de onderzoekrapporten, beleidsadviezen, collectie-items en archiefstukken worden gedeeld met de wereld. Hiermee weet je samen met het team de online community te vergroten.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

– Ontwikkelen van de online marketingvisie en -strategie voor nu en de toekomst. Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de marketing van Atria.
– Je zorgt ervoor dat de marketingstrategieën bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen en doelstellingen uit de projecten en programma’s.
– Je levert een bijdrage aan de branding van Atria, ook om bij commerciële (profit) organisaties naamsbekendheid te creëren.
– Je bedenkt online campagnes en initiatieven die een bijdrage leveren aan onze branding.
– Je tilt de customer journey van Atria naar een hoger niveau: je gaat verder dan enkel naamsbekendheid, jij creëert een volledige klantreis en zorgt ervoor dat mensen online bij Atria binnenkomen en niet meer vertrekken. Hierdoor draag jij bij aan de online én offline community.
– Je stuurt het team Marketing & Communicatie op dagelijkse basis aan. Het team bestaat uit de HUB-manager, Webcoördinator, Webredacteur, medewerker Communicatie en PR en de Fondsenwerver. Met hen zorg je ervoor dat de traffic op de online kanalen verbetert en online leads genereren. Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het voeren van voortgangs-, functionerings- en beoordelingsgesprekken.
– Je bent jaarlijks verantwoordelijk voor de coördinatie en opstellen van het jaarverslag.
– Je rapporteert aan en adviseert de Algemeen Directeur. Daarnaast lever je kwartaalrapportages aan m.b.t. de voortgang van de werkzaamheden.

Wat zijn de functie eisen?

– Je hebt je sporen als digital marketing manager verdient en brengt 3 tot 5 jaar werkerving mee op WO niveau. Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van digitale en online marketingstrategieën, social media strategieën, online campagnes en online community building.
– Je hebt aantoonbare ervaring als teammanager of teamcoördinator van een Marketing & Communicatie team. Je weet hoe een team aan te sturen, te laten groeien en te coachen.
– Je brengt en behoud een commerciele blik in onze non-profit organisatie.
– Je ontwikkelt een marketingvisie en -strategie waarin voldaan wordt aan de marketingdoelstellingen vanuit de verschillende projecten en programmas. Je weet deze verschillende doelstellingen te verbinden en in campagnes om te zetten. Je doet dit op basis van de bestaande plannen uit ons vijfjarenprogramma Bronnen van Verandering.
– Je haalt het maximale uit relevante online kanalen doordat je continue bezig bent met de performance en optimalisatie van de verschillende online kanalen. Je hebt kennis van o.a. online advertising, adwords, affiliate marketing, leadgen, e-mailmarketing, contentmarketing, SEO, Google Analytics, Google Adwords, SEA, conversie optimalisatie, social media advertisement, CRM, e-mailmarketing.
– Je hebt ervaring met projectmatig werken, kennis van Scrum, Agile of Prince2 is een pre.
– Je werkt data driven en werkt hierin samen met de Dataspecialist en de Webcoördinator.
– Je hebt ervaring met customer journeys en weet de klantbeleving optimaal onderdeel te laten zijn van je strategie.
– Je weet hoe het is om te werken in een omgeving waarin met donaties en fondsen wordt gewerkt. Je activeert mensen om het steunfonds van Atria, het Aletta Jacobs Fonds, te steunen met een donatie. Je werkt samen met de fondesenwerver aan campagnes welke resulteren in donaties.
– Je bent resultaatgericht, doelgericht, stuurt op impact en ROI, managet moeiteloos meerdere projecten en campagnes tegelijkertijd, je durft keuzes te maken, bent pro-actief en toekomstgericht.
– Je hebt affiniteit met emancipatie, gender en diversiteit en met de wereld van het erfgoed.

Voor wie word jij digital marketing manager?

Atria is hét Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis die zich inzet voor een gendergelijke samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk gelijke behandeling, gelijke rechten en gelijke kansen krijgen. Mensen voelen zich verbonden voelen met elkaar, zodat de lang bevochten mensenrechten daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht. Dit doen we door wereldwijd één van de oudste collecties en archieven over vrouwen en gender te verzamelen, te beheren en te delen.

Door wetenschappelijk onderzoek en (beleids)advies over gelijke behandeling van vrouwen en mannen in al hun diversiteit, brengen we de rol van vrouwen en mannen in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in kaart. We monitoren of deze bijdraagt aan de realisatie van gelijke behandeling van én gelijke kansen voor mensen in al hun sociaal-culturele diversiteit.

Ons motto Sharing the past, debating the present and creating the future’  helpt hierin het verleden aan het heden te koppelen en de toekomst te creëren. Dit doet Atria op nationaal en internationaal niveau met een team van 30 medewerkers.

Startdatum: zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 augustus 2020.

Wij bieden

  • Een dienstverband van 32-36 uur per week, voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging.
  • Een salaris conform CAO Sociaal Werk 2019-2021, schaal 11 startende op €4.119,- o.b.v. 36 uur en de ervaringen die je hebt opgedaan en meebrengt.
  • Een Individueel Keuze Budget bestaande uit 8,11% vakantiegeld en een dertiende maand van 8,96% en een vergoeding van je dagelijkse reiskosten van 60%.
  • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Met het Loopbaan Budget van 1,5% van je jaarsalaris is het mogelijk om een cursus, training of opleiding te volgen om de ontwikkeling in je functie of op persoonlijk vlak te stimuleren.

Solliciteren?

Wanneer jij ervan overtuigt bent dat jij onze Digital Marketing Manager bent ontvangen we graag een motivatie en je CV. Deze zien we graag tegemoet in de mailbox van solliciteren@atria.nl en mag je richten aan HR-manager Leah ter Horst.

 

Je kunt tot en met 26 mei 2020 solliciteren en we streven er naar om de eerste gesprekken in de eerste week van juni 2020 te plannen. De selectieprocedure bestaat uit meerdere gesprekken met verschillende mensen uit de organisatie. Er zijn in ieder geval twee gespreksronden om te kijken of we bij elkaar passen.

 

De gesprekken zullen plaatsvinden bij ons op kantoor aan de Vijzelstraat 20, 1017 HK in Amsterdam of via Zoom. Hierbij sluiten zowel de HR-manager, de HUB-manager Noortje Willems en de Webcoördinator Ingrid Oostendorp aan. Ook maak je verderop in het traject kennis met een aantal teamleden van de afdeling Marketing & Communicatie.

 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Leah ter Horst. Je mag je vragen mailen naar solliciteren@atria.nl.

 

Diversiteit

We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar nieuwe collega’s met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te vormen. Tijdens het selectieproces hanteren wij daarom een intersectionele blik.