Free Press Unlimited is per direct op zoek naar een Digital Communications Officer (38 uur per week) ter vervanging van langdurig ziekteverlof.

Wil je jouw talent en ervaring inzetten voor persvrijheid? Help jij ons om journalisten over de hele wereld te beschermen, die worden bedreigd met geweld of vervolging? Als Digital Communications Officer ben je verantwoordelijk voor het succes van de website en sociale media kanalen en weet je onze doelgroepen te bereiken met uitgekiende campagnes.

Het is een gevaarlijke tijd om journalist te zijn. In veel landen worden journalisten die onafhankelijke betrouwbare informatie brengen vervolgd, gevangen genomen en zelfs vermoord. Free Press Unlimited heeft als missie om onafhankelijk nieuws en onafhankelijke informatie beschikbaar te maken en houden voor iedereen, juist voor mensen in landen waar geen of beperkte (pers)vrijheid is. Door lokale mediaprofessionals en journalisten te ondersteunen, wil Free Press Unlimited eraan bijdragen dat alle mensen toegang krijgen en houden tot de informatie die zij nodig hebben om te overleven en te ontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Ontwikkelen en implementeren van de online strategie (website en social media) van de organisatie;
 • Coordineren van de contentplanning, social media diensten en webcare;
 • Identificeren van (actuele) kansen om het werk van de organisatie, haar partners en belangrijke thema’s met betrekking tot persvrijheid online op de kaart te zetten en (nieuwe) volgers bij ons werk te betrekken;
 • Monitoren en analyseren van resultaten op het gebied van social media en website, op basis hiervan initiatief nemen voor verbetering;
 • Optimaliseren en laten onderhouden van de website www.freepressunlimited.org;
 • Schrijven en eindredigeren van (web)teksten voor de meest uiteenlopende digitale en schriftelijke uitingen;
 • Samenwerken met interne projectmedewerkers, tekstschrijvers, vertalers, fotografen;
 • Ondersteuning bij evenementen;
 • Opzetten en uitvoeren van online en social media campagnes.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring en kennis van het werkgebied van de organisatie;
 • Affiniteit met journalistiek;
 • Ruime ervaring met digitale media en sociale netwerken;
 • Gedegen en up-to-date kennis van website analytics (Google), Social media marketing/advertising, Google Adwords, SEO/SEA en andere actuele ontwikkelingen op het gebied van online communicatie;
 • Uitstekende kennis van het Nederlands en Engels;
 • Een vlotte pen en (eind-)redactionele vaardigheden.

Wat mag je van ons verwachten?

Wij zijn een groep van ca. 70 collega’s die zowel vanuit huis werken als in een fijn kantoor in hartje AmsterdamHet salaris is afhankelijk van ervaring € 3,200 tot € 4.500 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). Free Press Unlimited heeft een goede pensioenregeling, 25 dagen verlof per jaar (op basis van fulltime) en een reiskostenvergoeding (openbaar vervoer).

De functie is voor zes maanden.

Geinteresseerd?

Is deze functie iets voor jou? Stuur dan je korte motivatiebrief met CV voor 13 mei t.a.v. Marieke Le Poole (Hoofd Marketing en Communicatievia deze link.  Voor vragen kun je bij Marieke terecht via 06-57995730.

De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 17 mei 2021. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen zal het gesprek in Amsterdam of online plaatsvinden. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Free Press Unlimited zoekt voor haar personeelsbestand actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond; de kracht van diversiteit behoeft geen nadere uitleg. Kandidaten die zich hierin herkennen en die ons kunnen versterken roepen wij op te reageren.

Een screening kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

free

Free Press Unlimited

Kritische journalistiek, hoor en wederhoor, gedegen onderzoek – door onafhankelijke media weten wij wat er speelt in ons land en in …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief