De VPRO wil een inclusieve organisatie zijn, die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Vertel je graag visuele verhalen, heb je interesse in online media en wil je meebouwen aan het groeiende online platform van Tegenlicht? Wij zijn op korte termijn op zoek naar een:

Designer / Samensteller Tegenlicht

32-36 uur per week

Wie zijn wij?

Tegenlicht is hét future affairs platform van de VPRO waar nieuwe ideeën en trends worden onderzocht, ontwikkeld, getest en bekritiseerd binnen de wereld van technologie, economie, maatschappij en wetenschap. We houden nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht. Als toekomstverkenners van de VPRO streven we naar een zo breed mogelijk palet aan perspectieven. En de toekomst, die is overal: online, op TV, sociale media, bij onze Meet Ups, op festivals, in de podcast, en in onze nieuwsbrief.

Het team van Tegenlicht bestaat uit programmamakers, redacteuren, producers, twee eindredacteuren, een online redactieteam en stagiairs. Daarnaast werken we veel met freelance medewerkers. We zijn een dynamisch crossmediaal team met hoge ambities en producties op tien verschillende platforms.

Wat ga je doen?

Als Designer ben je verantwoordelijk voor alle visuele uitingen van Tegenlicht. Je bent onze art director en zorgt dat de identiteit online en op televisie herkenbaar is. Je voorziet Tegenlicht van online verhalen met relevant en aansprekend beeld, waaronder online video’s en aanvullende animaties. Samen met je collega online samensteller bepaal je de inhoud en vorm van de online producties. Tevens ben je op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren van verhalen vertellen, online en op televisie, om zo het Tegenlicht publiek te bereiken en vergroten. Je ontwikkelt mede de visie voor Tegenlicht online, zowel op inhoudelijk als technisch niveau.

Je werkt samen met een multidisciplinair team van regisseurs, researchers, (online) redacteuren, podcast-makers en short form videomakers om Tegenlicht op alle online platformen te presenteren.

Wie ben jij?

Je hebt interesse in en kennis van thema’s die bij Tegenlicht aan bod komen. Daarnaast ben je opgegroeid met sociale media als Facebook, Twitter en Instagram.

Daarnaast:

  • Beschik je over een relevante opleiding op HBO/WO niveau, met liefst een journalistieke/online achtergrond.
  • Ben je een enthousiasmerende, creatieve en oplossingsgerichte teamplayer.
  • Heb je een sterk gevoel voor esthetiek. Je bent iemand die vanuit beeld denkt en begrijpt hoe je informatie kunt omzetten naar visualisatie.
  • Ben je communicatief vaardig en kun je een brug slaan tussen onze webdevelopers en de redactie. Je kan goed uitleggen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt.
  • Heb je ervaring met ontwerpprogramma’s als Photoshop, Illustrator en InDesign, met montage- en editprogramma’s (bijv. Adobe Premiere, Adobe Audition, Final Cut Pro) en animatieprogramma’s (zoals After Effects en Motion). Je hebt ervaring met het werken met een CMS, en je kan overweg met google analytics. Ervaring met coderen is een pré.

Wat bieden we?

Een inspirerende, leerzame en creatieve werkomgeving met veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Daarnaast krijg je een contract voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in salarisklasse G van de CAO voor het Omroeppersoneel en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal €2.731,34 en maximaal 4.166,81 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering.

Enthousiast geworden?

Dan kijken we uit naar je sollicitatie! Inhoud en vakmanschap staan voorop bij de VPRO. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich herkent in bovenstaand profiel, dus wanneer je jezelf herkent, ontvangen we graag je motivatie, CV en een recent en relevant portfolio uiterlijk 28 september 2021 via https://vacatures.vpro.nl/designer-samensteller-tegenlicht/nl

Bij voldoende geschikte reacties kunnen wij besluiten om de vacature eerder offline te halen.

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Daan Kuys (online samensteller VPRO Tegenlicht) via d.kuys@vpro.nl.

 

vpro-goed

VPRO

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief