ProVeg Nederland is per 1 maart 2020 een project gestart over diversiteit, kansgelijkheid (equity) en inclusie (hierna benoemd middels de afkorting DEI). Wij streven ernaar deze waarden na te leven in ons werk en onze organisatie. Ben jij een expert op het gebied van deze thema’s? Start jij een onderzoeksmaster op het gebied van sociale wetenschappen of ben jij werkzaam in het veld van DEI en wil je graag jouw kennis en ervaring met ons delen? Dan zijn wij opzoek naar jou.

We zoeken jou als je

 • Expert bent op het gebied van DEI: praktijkervaring, professionele ervaring en/of theoretische kennis. En je graag de verbinding maakt met de missie en visie van ProVeg.
 • Middels het geven van trainingen, mede ontwikkelen van tools en/of trainingsmateriaal of het doen van onderzoek bij wilt dragen aan het DEI project van ProVeg Nederland.
 • Graag mee denkt over het optimaliseren van onze organisatie en werk binnen het DEI kader, zodat wij een brede doelgroep kunnen bereiken en betrekken.
 • Een open houding hebt.

Voordelen van werken voor ProVeg

 • Je krijgt de kans om mee te draaien in een duurzame non-profitorganisatie
 • Mooie aanvulling op je CV!
 • Flexibel in werktijden en omgeving.
  Normaal gesproken werken wij samen in ons kantoor in Utrecht, tijdens de corona-maatregelen zoeken we een passende oplossing.
 • We zijn een enthousiast, divers, dynamisch en gedreven team met open en informele houding
 • Reiskostenvergoeding

Jouw vaardigheden

 • Je hebt kennis van DEI: praktijkervaring, professionele ervaring en/of theoretische kennis.
 • Je bent open, reflexief, kritisch en flexibel.
 • Bij voorkeur spreek en schrijf je zowel Nederlands als Engels.

Waar en wanneer?

Zo snel mogelijk.

Job details

Begeleider: Leonie Cosijnse, coördinator DEI project en manager events & vrijwilligers.
Afdeling: DEI
Locatie: Utrecht, Nederland (thuis werken mogelijk)
Uren: Flexibel. Minimaal 16 uur per maand
Minimale beschikbaarheid: 6 maanden

Verdere informatie

Lijkt het jou een interessante uitdaging om bij te dragen aan het DEI project? Dan gaan wij graag met jou in gesprek over een samenwerking.

Mail jouw CV en motivatiebrief naar vrijwilligers@proveg.nl

Over ProVeg

ProVeg werkt wereldwijd aan de vermindering van de consumptie van dierlijke producten. Het doel is om deze voor 2040 te halveren. We streven naar een wereld waarin iedereen kiest voor lekker en gezond eten dat goed is voor alle mensen, dieren en onze planeet. ProVeg werkt met overheden, private bedrijven, publieke instituties, medische professionals en anderen om haar doel te bereiken.

ProVeg Nederland is een zelfstandige stichting en onderdeel van ProVeg International. Waar nodig of nuttig werken we samen met de zeven andere kantoren in Europa, Azië, Afrika en Amerika. ProVeg Nederland bestaat uit een klein team van coördinatoren en een kernteam van tientallen vrijwilligers en stagiaires. We ontwikkelen en implementeren zowel Nederlandse als internationale projecten en campagnes.


ProVeg gelooft in de kracht van diversiteit en streeft naar rechtvaardige arbeidsdeelname. O.a. mensen met een niet-Westerse achtergrond, vrouwen, mensen met een beperking, mensen vanuit de LGBTQIAP gemeenschap, ouderen, vluchtelingen en mensen met HIV worden aangemoedigd om te solliciteren.

ProVeg-Nederland

ProVeg Nederland

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief