Breng geschiedenis creatief in beeld. Volg je een media- en/of communicatiestudie en wil je geschiedenis vormgeven? Zie jij het belang van internationale samenwerking in deze tijden van ongelijke globale verdeling en klimaatverandering, heb jij talent voor digitale vormgeving en ben jij creatief? Dan is Stichting NICC (Netherlands International Cooperation Collection) op zoek naar jou. Wij hebben informatie en mensen die willen vertellen en jij geeft het geheel vorm. Zo schrijven we samen nieuwe geschiedenis.

Stichting NICC – geschiedenis ontwikkelingssamenwerking

NICC staat voor Netherlands International Cooperation Collection. Stichting NICC – https://stichtingnicc.nl/ – beheert een veelzijdige collectie over internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling, verrijkt met persoonlijke ervaringen van, voor en door betrokkenen en geïnteresseerden. Stichting NICC zet zich in om deze ervaringen transparanter en inzichtelijker te maken. NICC wil ook initiatieven met elkaar verbinden, ervaring aan nieuwe kennis koppelen en discussies daarover bevorderen. Op deze manier wil NICC een bijdrage leveren aan een duurzamere en meer verbonden mondiale samenleving.

Wat ga je doen?

Stichting NICC wil haar groeiende collectie van context voorzien en aanvullen met ervaringen en beeldmateriaal van betrokkenen. Een van de manieren waarop Stichting NICC de collectie van context voorziet, is via tijdlijnen: https://stichtingnicc.nl/door-de-tijd/tijdlijnen/. De tijdlijnen vormen een overzicht van de veranderingen die rondom het betreffende thema hebben plaatsgevonden. Interviews (oral histories), collectie materiaal en video’s vormen de basis van de tijdlijnen. Als stagiair ga je samen met thema-experts meewerken aan tijdlijnen over diverse onderwerpen. Je denkt mee over de communicatiestrategie, imago en bekendheid van stichting NICC en van de diverse tijdlijnen. Ook kan je als individuele stage-opdracht de opzet voor bijvoorbeeld een ‘virtuele tentoonstelling’ maken. Daarnaast help je mee met de interne communicatie met de vrijwilligers, de social media en met de organisatie van web-table-talks (webinars) over de tijdlijnen.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een passie voor globale duurzame ontwikkeling in het verleden en de toekomst
  • HBO/WO werk- en denkniveau, richting: communicatie, geschiedenis, internationale betrekkingen, politicologie, antropologie o.i.d.
  • Je bent creatief en houdt van schrijven
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal
  • Je bent ook organisatorisch sterk en creatief

Wat biedt Stichting NICC jou?

Een leuke meewerkstage in een jonge stichting met gepassioneerde vrijwilligers. Als jonge stichting met weinig financiële middelen kan Stichting NICC helaas geen stagevergoeding bieden. Wel biedt deze stage je de gelegenheid om ervaring en kennis op te doen op het gebied van internationale samenwerking. Daarnaast heb je de creatieve vrijheid om nieuwe initiatieven te starten en kan je onderzoek doen in een onderwerp waar je zelf interesse in hebt. Hierdoor valt de stage ook goed te combineren met een scriptie.

Interesse?

Stuur een e-mail naar info@stichtingnicc.nl

Logo_petrol.jpg

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief