Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. We bestaan al sinds 1957 en sindsdien leiden we zorgpersoneel in Afrika op en zorgen we voor goede medische voorzieningen, basiszorg en voorlichting. Ook praten we met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn. Vanuit Nederland zetten we ons vooral in voor de gezondheid van Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen omdat wij geloven dat zij de toekomst van Afrika zijn. Daarnaast brengen we ons werk onder de aandacht van de Nederlandse bevolking en politiek.

Voor de afdeling Corporate Communications zijn wij op zoek naar een gedreven:

Corporate Communications Manager (0,8 FTE)

Het team Corporate Communications bouwt aan het merk Amref Flying Doctors in Nederland. We positioneren Amref Flying Doctors actief bij interne en externe stakeholders. We communiceren positief en eenduidig en onderhouden hiermee het zorgvuldig opgebouwde imago van de organisatie. Ook zorgen we voor een goede relatie met onze stakeholders. Het team Corporate Communications draagt bij aan de fondsenwervende- en advocacy-doelstellingen van Amref Flying Doctors en vervult daarmee een belangrijke sleutelpositie binnen de organisatie.

Wat ga je doen?

Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn het (verder) ontwikkelen en uitvoeren van de communicatiestrategie. Je ontwikkelt en bewaakt het merk Amref Flying Doctors, de positionering en huisstijl. Je fungeert als sparringpartner voor de (zakelijke) fondsenwervers, werkt mee aan pitches, organiseert events, maakt aansprekende projectvoorstellen en verzorgt de communicatie rond een aantal strategische partnerships. Daarbij bewaak je het budget, de planning en kwaliteit.

Wat breng je mee?

 • Je bent een energieke, allround communicatieprofessional met minimaal een relevante, afgeronde Hbo-opleiding;
 • 4 à 5 jaar werkervaring op het gebied van (marketing)communicatie;
 • je kunt commercieel en doelgericht denken en adviseren;
 • ervaring met het ontwikkelen van (cross-mediale) campagnes;
 • ervaring met het maken van aansprekende voorstellen;
 • affiniteit met en kennis van marketing;
 • goede schrijfvaardigheid;
 • een sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
 • een flexibele instelling en een prettige overtuigingskracht;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij je?

 • Een dynamische functie in een professionele, internationale organisatie met standplaats Leiden;
 • een tijdelijk dienstverband voor een periode van 1 jaar met verlenging bij goed functioneren;
 • een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een premievrij pensioen).

Interesse? 

Herken je je in het geschetste profiel dan ontvangen wij graag jouw motivatie en CV dan vóór 29 januari 2021 naar sollicitaties@amref.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Rosalie de Hoop, Manager team Corporate Communications, rosalie.dehoop@amref.nl. Je kunt ook kijken op www.amref.nl.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De vacature wordt tegelijkertijd intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur uitgaan naar een interne kandidaat.

In de samenstelling van ons personeel streven we naar culturele diversiteit en evenwicht in het aantal mannen en vrouwen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief